Escoltar

La Rectora de la UIB participà en el III Fòrum de Rectors Hispano-Xinès que es dugué a terme a Santiago de Compostel·la els dies 12 i 13 d'abril

La Rectora de la Universitat de les Illes Balears, la doctora Montserrat Casas, participà en la tercera edició del Fòrum de Rectors Hispano-Xinès, que es dugué a terme a Santiago de Compostel·la els dies 12 i 13 d’abril. La Rectora fou l’encarregada de presentar la ponència sobre el sistema universitari espanyol, en la qual es destacà la internacionalització com un dels objectius bàsics i s’assenyalà la Xina com un país de referència per intensificar l’intercanvi d’estudiants i investigadors.

Aquesta trobada entre els representants de vint-i-cinc institucions acadèmiques d’educació superior de la Xina i més de trenta de l’Estat espanyol té com a objectiu impulsar la cooperació i reforçar els intercanvis educatius en matèria d’ensenyament superior entre les universitats d’ambdós països. Així mateix, el fòrum dedicà un mòdul temàtic a la transferència de coneixement i un altre a les col·laboracions entre les universitats xineses i espanyoles.

El fòrum s’emmarca en un procés creixent d’apropament cultural, tecnològic i turístic que s’inicià l’any 2003 amb el Fòrum Hispano-Xinès, que continuà amb el Festival de la Cultura Xinesa a Espanya i l’Any d’Espanya a la Xina el 2007, i els fòrums de rectors de Madrid (2005) i Xangai (2007).

Data de publicació: 22/04/2010