Escoltar

La I Nit de la Geografia arriba a la UIB

Mapes històrics, música, conferències i una tertúlia formen part del programa d'activitats amb les quals la Universitat se suma a aquesta iniciativa europea per al divendres 5 d'abril 

Dia: divendres, 5 d'abril de 2019
Hora: a partir de les 19.30 hores 
Lloc: Ca n'Oleo, carrer de l'Almudaina, 4, Palma 

La Universitat de les Illes Balears se suma a la Nit de la Geografia, una iniciativa d'àmbit europeu que té com a objectiu posar de relleu la implicació de la ciència geogràfica en la societat a través d'activitats tant acadèmiques com lúdiques.

Cartografia històrica

La primera edició de la Nit de la Geografia a la UIB, organitzada pel Departament de Geografia i el Servei d'Activitats Culturals, començarà amb una visita guiada a través de la cartografia històrica a la Fundació Bartomeu March Servera, a les 17 hores, a càrrec del doctor Antoni Ginard, professor del Departament de Geografia. Les places d'aquesta activitat ja estan exhaurides.

Música i geografia

Tot seguit, a partir de les 19.30 hores, tindran lloc, a Ca n'Oleo, els concerts de l'Orquestra UIB i del Cor de Pares i Mares de la UIB i la dissertació «La geografia: veure i comprendre el món des d'una illa enmig de la Mediterrània», que impartirà el doctor Pere A. Salvà, catedràtic de Geografia Humana de la UIB. La vicerectora de Projecció Cultural, Universitat Oberta i Seus Universitàries, doctora Joana M. Seguí, clausurarà l'acte.

Geollonguet

Per tancar la I Nit de la Geografia, els qui vulguin continuar la vetlada podran participar en una tertúlia informal sobre la importància de la geografia en la nostra societat i la tasca dels geògrafs, que tindrà lloc a un establiment on serveixen llonguets. Tothom que hi vulgui assistir haurà de descobrir-ne el lloc a partir de la interpretació de mapes i fites.

La Nit de la Geografia de la UIB és una activitat coordinada pels doctors Miquel Grimalt i Hugo Capellà, professors del Departament de Geografia de la UIB. 

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 05/04/2019

Data de publicació: 04/04/2019