Escoltar

La Facultat de Dret s'endinsa en els aspectes jurídics dels Estats Units d'Amèrica amb Eduardo Palmer, professor de la FIU

La Facultat de Dret ha organitzat el curs per a alumnat i professorat

Dia: dilluns, 16 de juliol de 2018
Hora: inauguració a les 10 hores
Lloc: aula AA24, edifici G. M. de Jovellanos, campus universitari, Palma

La Facultat de Dret ha organitzat un curs d’introducció al Dret dels Estats Units d’Amèrica i a l’exercici de l’advocacia, que impartirà el senyor Eduardo Palmer, professor del Florida College of Law, FIU.

El curs és una introducció general al Dret dels Estats Units d’Amèrica i a l'exercici de l’advocacia en aquest país. Abraça conceptes fonamentals dels sistemes constitucional i governamental, la relació entre el Govern Federal i els Estats, i la estructura bàsica del Govern Federal i el poder judicial. S'analitzarà, a més, la professió d'advocat als Estats Units, en especial els temes d'ensenyament, terminologia jurídica bàsica, normes d'ètica i sistema per supervisar-ne el compliment, regulació de la professió i col·legis d’advocats. També presenta una introducció bàsica als codis de procediment civil i penal. Es repassarà la metodologia bàsica de redacció jurídica, l’estructuració i elaboració d'un escrit i es revisaran exemples específics de diversos documents legals. Tots aquests temes s'abordaran amb l'objectiu d'informar els estudiants de les normes i els requisits legals i, alhora, instruir sobre l'exercici de la llei als Estats Units.

Eduardo Palmer es va graduar l’any 1985 per la FIU, i després va ser advocat assessor per a Kenneth L. Ryskamp, jutje del Tribunal de Districte dels EUA al Districte Sud de Florida. Fa més de trenta anys que exerceix com a advocat en Dret mercantil, així com en Dret econòmic penal.

Va ser soci del despatx Steel Hector & Davis LLP, on va presidir el Grup de Litigi i Arbitratge Internacional. També va exercir com a fiscal federal del Departament de Justícia dels Estats Units, en què també va ser Deputy Chief de la Secció de Delictes Econòmics de l’Oficina del Fiscal dels Estats Units pel Districte Sud de Florida, on coordinava els afers internacionals.

També va liderar el projecte que va culminar amb l’aprovació de la Llei d’arbitratge comercial internacional de Florida, l’any 2010, així com la Llei Glitch Fix, que modificà diverses lleis internacionals de l’Estat de Florida el 2013.

Va ser nomenat membre del Comitè del Tribunal Suprem de Florida sobre instruccions als jurats en assumptes contractuals i mercantils. I va ser secretari de la Miami International Arbitration Society i membre del Consell d’ICCA Miami 2014, INC.

És expresident de la Secció de Dret Internacional del Col·legi d’Advocats de Florida i professor adjunt d’Arbitratge Internacional Comercial al FIU College of Law, a Miami, Florida.

Data de l'esdeveniment: 16/07/2018

Data de publicació: 13/07/2018