Escoltar

La Dra. Antònia Obrador, del grup de Biologia Cel·lular del Càncer, guardonada amb una beca de la Fundació Josep Carreras per la Lluita contra la Leucèmia i un ajut de recerca de la Junta de Balears de l'AECC

La Fundació Internacional Josep Carreras per la Lluita contra la Leucèmia (FIJC) convoca cada any una beca per a investigadors en el camp de les hemopaties malignes per dur a terme un projecte en centres hospitalaris o d’investigació.

A la present convocatòria, la Comissió Científica Nacional de la FIJC ha resolt concedir la beca a la doctora Antònia Obrador, investigadora del grup de Biologia Cel·lular del Càncer (UIB-IUNICS). Aquesta és la primera vegada que aquesta beca s’ha concedit a un centre d’investigació de les Illes Balears. La beca, patrocinada per la Fundación Caja Madrid, permet finançar la totalitat del salari de l’investigador durant dos anys.

El projecte guardonat duu per títol “Vía PI3K/AKT/FoxO3a en linfoma de células del manto: implicación en la patogénesis de la enfermedad y potencial como nueva diana terapéutica”, i està dirigit per la doctora Silvia Fernández de Mattos. L’objectiu del projecte de recerca és aportar noves dades sobre el paper de la via PI3K/Akt, i principalment els factors de transcripció FoxO, en la biologia del limfoma del mantell, un dels limfomes de cèl·lules B més agressius i de pitjor pronòstic.

Per altra banda, la Junta de Balears l’AECC (Associació Espanyola contra el Càncer) acaba de resoldre la seva convocatòria anual d’ajuts a la recerca oncològica i ha guardonat el projecte “Establecimiento de cultivos primarios de Linfomas no-Hodgkin para la identificación de nuevas dianas terapéuticas”, a càrrec de la Dra. Antònia Obrador i dirigit per la Dra. Silvia Fernández de Mattos i el Dr. Joan Bargay (cap de servei d’Hematologia de l’Hospital Son Llàtzer).

L’objectiu del projecte és posar a punt el protocol d’obtenció de cèl·lules primàries de limfomes no-Hodgkin a partir de mostres de pacients, per disposar d’una col·lecció de mostres per investigar les bases moleculars d’aquests tumors. Aquest és el quart ajut de la Junta de Balears de l’AECC que recau en el grup de Biologia Cel·lular del Càncer des que l’any 2007 va establir-se aquesta convocatòria.

L’acte de lliurament dels ajuts es durà a terme a Palma el dimarts 28 de juliol a les 19.30 hores a l’Hotel Tryp Bellver.

Documents relacionats

Data de publicació: 28/07/2009