Escoltar

La Càtedra Bancaja de Joves Emprenedors de la UIB lliura els premis del segon concurs de plans de negoci

Dia: dijous, 11 de març de 2010
Hora: 11 h
Lloc: Sala de Graus de l’edific G. M. de Jovellanos,
campus universitari, Palma

La Càtedra Bancaja de Joves Emprenedors lliura els premis del II concurs de projectes de pla de negoci de la UIB 2010. El concurs, que té com a objectiu que els estudiants facin una proposta de creació d’una empresa que ha de comercialitzar una idea, un producte, etc., ha premiat els grups següents:

Primer premi, de 900 euros, al projecte Eco-rent

El grup integrat pels estudiants Sanam Budhrani, Raquel Osuna Martínez, Paula Valero Coll, Marina Salom Moll i Marta Rodríguez Jiménez ha projectat una empresa de lloguer de vehicles elèctrics per a turistes i residents amb l’objectiu de fomentar una forma més ecològica, sostenible i econòmica de transport. El projecte d’empresa estaria enfocat als clients dels hotels catalogats com a ecològics i faria ús de l’energia solar com a única font per subministrar mobilitat als vehicles elèctrics.

Segon premi, de 600 euros, al projecte Showcooking Express

El grup integrat pels estudiants Mateu Pons Blanch, Alejandro Serrano Navas, David Segura Robles, Imanol Mangado Herrera i Teresa García Cabrera ha presentat Showcooking Express, un projecte de restaurant de menjar per endur que reuneix en un mateix ambient cinc ofertes gastronòmiques diferents: italiana, hindú, mexicana, japonesa i espanyola. El negoci estaria enfocat a dos tipus principals de públic: treballadors i gent de pas al migdia i gent jove amb un poder adquisitiu mitjà a la nit.

El premi de la Càtedra Bancaja de Joves Emprenedors vol contribuir a l’estímul de la capacitat d’emprendre entre els estudiants universitaris. Al concurs hi participen emprenedors o grups d’emprenedors de la UIB que cursen l’assignatura de Creació d’Empreses de Base Tecnològica. Enguany s’han presentat un total de 36 propostes.

Els projectes presentats han de tenir com a objectiu la creació d’una empresa amb personalitat jurídica pròpia que s’ha d’encarregar de comercialitzar una idea, producte, innovació o metodologia. Les propostes han de contenir un pla de negoci que ha d’estar desenvolupat amb un abast i detall suficient que en justifiqui la viabilitat i en permeti el posterior seguiment.

Els premis han estat lliurats pel doctor Julio Batle Lorente, director de la Càtedra Bancaja de Joves Emprenedors, i el senyor José Antonio Alemany Vich, en representació de la Fundació Bancaja.

Documents relacionats

Data de publicació: 11/03/2010