Escoltar

L'IMEDEA (CSIC-UIB) presenta e-Camins, el nou visor virtual de camins d'Esporles

L’aplicació permet consultar dades tècniques, etnològiques i culturals dels camins del municipi 

Dia: divendres, 8 de febrer de 2013
Hora: 19 hores
Lloc: sala de seminaris de l’IMEDEA (CSIC-UIB),
c/ de Miquel Marquès, 21, Esporles

Tindrà lloc la presentació del visor virtual de camins d’Esporles e-Camins. Hi intervindran el senyor Miquel Ensenyat, batlle d’Esporles; el doctor Miguel González, responsable del visor i cap del Servei de Sistemes d’Informació Geogràfica de l’IMEDEA (CSIC-UIB); i la doctora Beatriz Morales, directora de l’IMEDEA (CSIC-UIB).

El visor virtual de camins d’Esporles e-Camins és el fruit d’un projecte de col·laboració entre l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats (IMEDEA, CSIC-UIB) i l’Ajuntament d’Esporles.

L’eina constitueix una útil base de consulta tant d’informació tècnica sobre la seva geometria, com de dades etnològiques o culturals relacionades amb la seva història. Aquesta aplicació ha estat desenvolupada pels tècnics de l’IMEDEA a partir de la cartografia i documentació elaborades per FODESMA, organisme dependent del Consell de Mallorca, per a l'Ajuntament d'Esporles.

L'aplicació permet la descàrrega de documents relacionats amb la història i la classificació del camí; el fitxer KMZ serveix per veure’ls a Google Earth, així com el fitxer GPX és per a aplicacions amb GPS.

e-Camins està obert a poder-hi agregar catàlegs de camins del pobles veïnats, de manera que és una eina que pot estar en actualització i millora constant i enriquir-se amb informació etnogràfica com la situació i l’estat de les sitges, amb informacions de caire científic com les dades biològiques sobre espècies autòctones, o amb dades de l’àmbit esportiu com zones d’escalada, rutes i excursions, pistes aptes per al ciclisme, etc.  

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 08/02/2013

Data de publicació: 07/02/2013