Escoltar

L'IFISC (UIB-CSIC) organitza el Congrés Internacional Organismes Vius en Fluids: De la turbulència de petita escala fins a les escales geofísiques

Inauguració
Dia: dilluns, 7 de juny de 2010
Hora: 9.10 hores
Lloc: sala d'actes de Son Lledó,
campus universitari, Palma

L'Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos (IFISC) organitza el Congrés Internacional Organismes Vius en Fluids: De la turbulència de petita escala fins a les escales geofísiques, que tindrà lloc del 7 a l'11 de juny de 2010 al campus universitari de Palma. La trobada ha estat organitzada conjuntament amb l'Institut Max-Planck de Sistemes Complexos de Dresden (Alemanya), i la inauguració comptarà amb la intervenció de la Rectora de la UIB, la doctora Montserrat Casas.

El congrés, que inclou com a conferenciants convidats divuit dels millors experts mundials en les disciplines involucrades, s'emmarca dins el programa científic Tendències en Sistemes Complexos de l’IFISC i l'Institut Max-Planck de Sistemes Complexos, amb el suport del Govern de les Illes Balears. La trobada reunirà científics de diverses disciplines que investiguen organismes en fluxos de fluids des de perspectives diferents i tractarà, entre d'altres, assumptes com l'impacte dels remolins i altres estructures marines sobre la biologia, la dinàmica de poblacions en rius, l'agregació de partícules i altres formes de transport no passiu, la biologia experimental en líquids, els mecanismes natatoris, la bioconvecció i la influència de la turbulència sobre el plàncton. El congrés pretén facilitar els intercanvis entre les diverses comunitats científiques i estimular projectes interdisciplinaris comuns entre els participants.

La interacció entre els organismes vius i els moviments del líquid en el qual viuen té una gran influència sobre l'ecologia dels oceans, els llacs i els rius, com també sobre els processos de creixement i desenvolupament de microbis, animals i plantes. Aquests fenòmens a la frontera entre la biologia i la física cobreixen diverses escales temporals i espacials, des de la turbulència de petita escala fins a l'activitat oceànica de mesoscala pel costat físic, i des de bacteris i altres organismes unicel·lulars fins a la locomoció de peixos i altres animals pel costat biològic.

La coordinació científica del congrés l’assumeixen la doctora Ulrike Feudel, de la Universitat d’Oldenburg (Alemanya), el doctor Raymond Goldstein, de la Universitat de Cambridge (Regne Unit), i els doctors Emilio Hernández-García i Cristóbal López, de l’IFISC. Aquest congrés internacional forma part de les activitats de la Presidència Espanyola de la Unió Europea, 2010.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 07/06/2010

Data de publicació: 04/06/2010