Escoltar

L'IFISC (CSIC-UIB) organitza el congrés Cerca i Fenòmens Estocàstics en Sistemes Complexos Físics i Biològics

Inauguració
Dia: dilluns, 28 de maig de 2012
Hora: 9.30 hores
Lloc: sala d'actes, Son Lledó,
campus universitari, Palma 

L'Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos (IFISC, CSIC-UIB) organitza el congrés  Cerca i Fenòmens Estocàstics en Sistemes Complexos Físics i Biològics, que tindrà lloc al campus universitari del 28 de maig a l'1 de juny de 2012.

Molts processos físics i biològics es poden plantejar com una estratègia de cerca i trobada: molècules que es troben per produir una reacció química, proteïnes que es pleguen en una configuració que troba el mínim d'energia o cerca les seves dianes específiques a l'ADN, el desplaçament dels animals per optimitzar la cerca de menjar, etc. Però també hi ha altres aspectes, com les cerques en bases de dades o d'informació per Internet, que poden compartir metodologia amb els exemples anteriors.

L'objectiu d'aquest congrés és unir científics d'arreu del món que treballen en la física estadística, la biologia quantitativa i les matemàtiques, perquè es beneficiïn de la interacció i les sinergies que es produeixen entre aquests camps diversos.

A la inauguració hi intervindran el doctor Maximino San Miguel, director de l'IFISC (CSIC-UIB), i la doctora Montserrat Casas, Rectora de la UIB.

Data de l'esdeveniment: 28/05/2012

Data de publicació: 25/05/2012