Escoltar

L'Escola d'Estiu de Física Estadística i Sistemes Complexos i Petits organitzada per l'IFISC acull 45 estudiants en la seva tercera edició

Acte: inauguració de la III Escola d’Estiu de Física Estadística i Sistemes Complexos i Petits
Dia i hora: el dilluns 2 de setembre a les 14.30 hores
Lloc
: aula 8. Edifici Mateu Orfila i Rotger (UIB)

45 estudiants de doctorat d’arreu del món participaran a la tercera edició de l’Escola d'Estiu de Física Estadística i Sistemes Complexos i Petits, que tindrà lloc del 2 al 13 de setembre de 2013, organitzada per l'Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos (IFISC, CSIC-UIB). L’Escola s’inaugurarà oficialment el dilluns 2 de setembre a les 14.30 hores, amb la presència del vicerector d’Investigació i Postgrau de la UIB, Jaume Carot, el director de l’Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos (IFISC), Maxi San Miguel, i el coordinador de l’Escola d’Estiu, l’investigador de l’IFISC Pere Colet.

L’Escola d’Estiu organitzada per l’IFISC té com a objectiu contribuir a la formació específica i actualitzada dels estudiants de doctorat d’arreu del món en temes de física estadística, dinàmica no lineal i sistemes complexos. Els continguts es dividiran en dues setmanes, durant cadascuna de les quals es duran a terme tres cursos. Els cursos inclouran conferències i sessions pràctiques. Les classes s’imparteixen en anglès, i els estudiants estan convidats a presentar les seves investigacions.

L’escola és una iniciativa impulsada pel Grup Especialitzat en Física Estadística i no Lineal (GEFENOL) de la Reial Societat Espanyola de Física. Aquesta tercera edició està copatrocinada per la Fundació Europea de la Ciència a través de l’activitat PESC Explorant la Física de Dispositius Petits.

Programa del curs

Al llarg de dues setmanes els alumnes coneixeran aspectes relacionats amb la física no lineal, els processos estocàstics, la termodinàmica, la mecànica estadística computacional, l’evolució molecular, la complexitat i el caos i les xarxes complexes. Més informació

Entre els professors es troben: Horacio Wio, Institut de Física de Cantàbria (CSIC-UC); C. van den Broeck, Universitat de Hasselt, Bèlgica; Christoph Dellago, Universitat de Viena, Àustria; Rodolfo Cuerno, Universitat Carlos III de Madrid; Susanna Manrubia, Centre d’Astrobiologia (INTA-CSIC); Antonio Politi, Universitat d’Aberdeen, Regne Unit; i Roger Guimerà, Universitat Rovira i Virgili.

Comitè Científic:

  • Juan Manuel R. Parrondo, CMSI, Universitat Complutense de Madrid.
  • Pere Colet, IFISC (CSIC-UIB).
  • Jesús Gómez-Gardenes, BIFI, Universitat de Saragossa.
  • Juan Antonio Blanco, Universitat de Salamanca.
  • Álvaro Corral, CRM, Barcelona.
  • Miguel Ángel Rodríguez, IFCA (CSIC-Universitat de Cantàbria).

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 02/09/2013

Data de publicació: 02/09/2013