Escoltar

L'ANECA emet informe favorable a la implantació del títol oficial de grau de Direcció Hotelera per la UIB

El títol s'impartirà a partir del curs 2018-19 a l'Escola d'Hoteleria de les Illes Balears. 

L'Agència Nacional d'Avaluació de la Qualitat i Acreditació (ANECA) ha emès, amb data 2 de juliol de 2018, informe favorable a la implantació del títol oficial de graduat o graduada en Direcció Hotelera per la Universitat de les Illes Balears (UIB), a través del centre adscrit Escola Universitària d'Hoteleria de les Illes Balears (EHIB).

L’avaluació de l’ANECA obre el camí per impulsar les mesures necessàries per a la implantació del primer curs d’aquest nou grau oficial de Direcció Hotelera, a partir del curs 2018-19, per la qual cosa la matrícula s’habilitarà en breu. El nombre de places de nou ingrés previstes és de 80.

L’Escola d'Hoteleria de les Illes Balears, creada el 1994 i integrada per la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i per la Universitat de les Illes Balears, imparteix des de fa més de vint anys el títol propi de la UIB Diploma Universitari en Direcció Hotelera Internacional, que serà substituït ara pel grau de Direcció Hotelera.

Aquesta nova titulació suposa obtenir uns estudis de grau directament relacionats amb la principal activitat econòmica de les Illes. La transformació en grau del títol propi permetrà millorar la percepció social d'aquests estudis i que tinguin més reconeixement, amb una composició dels estudis orientada a la formació específica en direcció d'empreses del sector hoteler, i un enfocament de fort component pràctic en les àrees operatives de tots els departaments d'un hotel. La formació s’impartirà a les instal·lacions pròpies de l'EHIB i es complementarà amb pràctiques externes obligatòries tant nacionals com internacionals en empreses hoteleres. Els estudis consten de 240 ECTS i una planificació acadèmica de quatre cursos.

Els propers dies, el Govern i la UIB informaran del detall del procediment per a la matriculació en aquests nous estudis universitaris. 

Data de publicació: 06/07/2018