Escoltar

Jornades de Cultura Amaziga organitzades pel Servei d'Activitats Culturals de la UIB

Cultura a la Universitat 2009-2010

Dia: 4 i 5 de novembre de 2009
Hora: 19 h
Lloc: edifici Sa Riera,
c/ de Miquel dels Sants Oliver, 2. Palma

Tindran lloc les Jornades de Cultura Amaziga organitzades pel Servei d'Activitats Culturals de la UIB. Les patrocina Linguamón - Casa de les Llengües i hi col·labora l’Institut Europeu de la Mediterrània.

L’objectiu de les jornades és donar a conèixer aquesta cultura mil·lenària nord-africana, que, malgrat la seva proximitat, és desconeguda.

Els amazics (homes lliures) són els pobladors originals de la Tamazgha, és a dir, del nord d’Àfrica. És un poble que ha sobreviscut a la romanització i a l’arabització.

La llengua amaziga pot ser considerada la llengua autòctona de tot el nord d'Àfrica. El nombre de parlants en l’actualitat és aproximadament de 30 milions de persones i es parla al Marroc, Algèria, Tunísia, Líbia, l’oest d'Egipte, el sud de Mauritània, el nord de Mali, el nord de Níger, el nord de Burkina Fasso, el nord de Nigèria i a la ciutat autònoma espanyola de Melilla.

Programa:

  • 4 de novembre

- 19 h. La cultura amaziga, una història de supervivències, a càrrec de Tassadit Yacine, de l’École des Hautes Êtudes en Sciences Sociales, París.

- 20 h. Presentació del llibre Els amazics avui. La cultura berber, a càrrec de Maria Àngels Roque, directora de l’edició.

  • 5 de novembre

- 19 h. Taula rodona sobre l’actualitat de la cultura amaziga, amb Maria Àngels Roque, Mustafà Boul’harrack, Tassadit Yacine, Salem Zenia i Alexandre Miquel (moderador).

- 20 h. Recital de Selman Zernia, poeta en llengua amaziga.

Documents relacionats

Data de publicació: 04/11/2009