Escoltar

Jornada sobre La Violencia contra la Mujer a través de la Literatura

Dia: dimarts, 24 de novembre de 2009
Hora: 9 h
Lloc:
sala d’actes de l'edifici Sa Riera,
c/ de Miquel dels Sants Oliver, 2. Palma

Tindrà lloc la Jornada sobre la Violència contra la Dona a través de la Literatura coordinada per la doctora Maria Payeras, professora del Departament de Filologia Espanyola, Moderna i Llatina de la Universitat de les Illes Balears.

La jornada s’emmarca en el programa d’activitats del Mes contra la Violència i per la Igualtat de Gènere a la UIB, organitzat per la Càtedra d’Estudis de Violència de Gènere. El programa, que es desenvolupa al llarg del mes de novembre a la UIB, inclou conferències, taules informatives, representacions teatrals, taules rodones...

Programa:

- 9 h. Obertura institucional.

- 9.30 h. Conferència inaugural a càrrec de Carmen Servén «Literatura y violencia de género: la narrativa de Dulce Chacón».

- 11 h. Raquel Gelabert: «Poesía en Internet: ventana abierta al maltrato».

- 11.30 h. Lola Juan i Magdalena Vázquez: «A la mujer y a la burra... La violencia de género a través de un diálogo en el tiempo».

- 15 h. Pel·lícula Dues dones de Vittorio de Sica (basada en la novel·la La Ciociara d'Alberto Moravia). Presentació a càrrec de Magdalena Brotons.

- 17.30 h. Lorena Culebras: «Atrapada en el espejo, de Gemma Lienas».

- 18.15 h. Lourdes Pereira: «Cemitério de Pianos, acordes para un retrato social sobre la violencia de género en Portugal».

- 19.15 h. Miriam Pons i Xisca Esteva: «La violencia de género a escena. Una aproximación a la obra ¡No moleste, calle y pague, Señora!, de Lidia Falcón».

- 20.15 h. Lectura dramatitzada a càrrec d’Aina García-Paredes i Juan Antonio Cruz: «¡No moleste, calle y pague, Señora!», de Lidia Falcón.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 24/11/2009

Data de publicació: 23/11/2009