Escoltar

Jornada sobre Innovació Tecnològica a l'àmbit Sociosanitari

Amb motiu del Dia Nacional de l'Esclerosi Múltiple

Dia: dijous, 18 de desembre de 2008
Hora: de les 16 h fins a les 20 h
Lloc: sala d'actes de l'edifici Anselm Turmeda,
campus universitari, Palma

Tindrà lloc la Jornada sobre Innovació Tecnològica en l'Àmbit Sanitari. La inauguració de l'acte serà a càrrec del senyor Carles Manera, conseller d'Economia, Hisenda i Innovació, el senyor Nicolau Terrassa, vicepresident de l'ABDEM, i la doctora Montserrat Casas, rectora de la Universitat de les Illes Balears.

La jornada se celebra amb motiu del Dia Nacional de l'Esclerosi múltiple, i està organitzada per la Fundació IBIT, conjuntament amb l'Associació Balear d'Esclerosi Múltiple (ABDEM), amb la col·laboració de la Universitat de les Illes Balears.

El 18 de desembre és un dia dedicat als malalts, a les seves famílies i a les persones que treballen per millorar la qualitat de vida dels afectats.


Programa

16 h: Presentació a càrrec del conseller d'Economia, Hisenda i Innovació, Carles Manera, la rectora de la UIB, Montserrat Casas, i el vicepresident de l'ABDEM, Nicolau Terrassa.

16.15 h: Telerehabilitació per a persones amb discapacitat física, per Enric Brunet i Núria Moreno, de l'ABDEM, i Riccardo Magni, de Pragma Engineering.

16.45 h: Living Lab especialitat salut, a càrrec de Pedro Alarcón, de Telefònica I+D.

18 h: El sistema d'interacció natural amb l'ordinador com una eina de rehabilitació per a persones amb discapacitats, per F. J. Perales de la Unitat de Gràfics i Visió per Ordinador i Intel·ligència Artificial (DMI-UIB), i Joan Jordi Muntaner, del Grup de Recerca Escola Inclusiva i Diversitat (GREID) de la UIB.

18.30 h: Projecte: Coldiesis, escoltar els colors, a càrrec de Miquel Roca, del Departament de Física de la UIB, i Jessica Rossi, de la Unitat de Gràfics i Visió per Ordinador i Intel·ligència Artificial (DMI-UIB).

19 h: Telefisioteràpia amb gent gran, per Pere Ferriol, de la Fundació IBIT, UIB, Telefònica I+D i IB-Salut.

19.30 h: Cloenda a càrrec del conseller de Salut i Consum, Vicenç Thomàs, i el director territorial de Telefònica, José Manuel del Arco.

Data de publicació: 18/12/2008