Escoltar

Jornada de difusió del projecte europeu 2InS Clusters: Clústers de suport al procés d'Innovació i Internacionalització de les PIME

Dia: divendres, 13 de juliol de 2012 
Hora: 9.30 hores 
Lloc: edifici Sa Riera, aula 12 
C/ de Miquel dels Sants Oliver, 2, Palma 
 

Divendres, 13 de juliol, tindrà lloc el seminari Innovació de les PIME, dins el cicle de jornades de difusió 2InS Clusters: Clústers de suport al procés d'Innovació i Internacionalització de les PIME, organitzat per la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears (FUEIB). 

Dins el marc del programa MED de la Unió Europea, el projecte 2InS Clusters vol donar suport al procés d’innovació i internacionalització de les PIME i promoure la creació de clústers i plataformes de col·laboració entre els diferents actors regionals del sector productiu per millorar la competitivitat de les empreses i establir xarxes internacionals i estratègies comunes d'innovació. 

La jornada, a la qual està prevista la participació d'emprenedors i empresaris interessats, tractarà la innovació com a «economia creativa», basada en la idea que el coneixement afecta no tan sols la tecnologia, sinó també els productes, els processos i la gestió i creació de serveis, com és el cas de les Illes Balears, en què les innovacions en serveis són les que potser tenen un potencial més gran. 

Els ponents que participaran en el seminari procedeixen de camps molt distints i poden aportar idees i visions molt diferents sobre el significat de la innovació dins el context balear actual, ja siguin instituts d'innovació empresarial i clústers en sectors emergents, com PIME dedicades al moble o a la innovació en disseny. 

El programa MED és un programa de cooperació transnacional de la UE segons l'objectiu de «cooperació territorial» de la política de cohesió europea. Està integrat per 13 països, incloent tota la costa nord del Mediterrani, que treballen conjuntament per enfortir la competitivitat, l’ocupació i el desenvolupament sostenible d'aquesta àrea. El projecte 2InS Clusters s'està implementant en diferents territoris que cobreixen una part significativa de l'àrea MED, pertanyents a França, Grècia, Malta, Itàlia i Espanya.  

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 13/07/2012

Data de publicació: 12/07/2012