Escoltar

Inauguració de la XIX Universitat d'Estiu d'Estudis de Gènere

Es commemora el quarantè aniversari de la igualtat formal entre dones i homes a l'Estat espanyol 

Inauguració
Dia: el dimarts 10 de juliol de 2018
Hora: 16.30 hores
Lloc: Centre Flassaders, c/ de la Ferreria, 10, Palma
 

Tindrà lloc la inauguració de la XIX Universitat d'Estiu d'Estudis de Gènere de la Universitat de les Illes Balears. Hi intervindran la consellera de Presidència, senyora Pilar Costa; la directora de l'Institut Balear de la Dona, senyora Rosa Cursach; la codirectora de la UEEG doctora Esperança Bosch; la vicerectora de Projecció Cultural, Universitat Oberta i Seus Universitàries, doctora Joana M. Seguí; i el rector de la UIB, doctor Llorenç Huguet.

Tot seguit, la doctora Asunción Ventura, professora titular de Dret Constitucional de la Universitat Jaume I de Castelló, impartirà la conferència inaugural, que té per títol «Les constituents». Des de 2016 és consellera del Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana. És vicepresidenta de la Red Feminista de Derecho Constitucional. Ha estat vicepresidenta de la Fundació Isonomia per la igualtat d’oportunitats, de la qual actualment és codirectora acadèmica. Va ser secretària general de la Universitat Jaume I de Castelló (1999-2001). La seva principal línia de recerca s’orienta a l’estudi del Dret públic, particularment el Dret constitucional, des de la perspectiva de gènere. És autora de nombrosos llibres i publicacions relacionades amb la seva especialitat. El 2018 ha rebut el premi Olympe de Gouges de l’Ajuntament de Castelló per la seva trajectòria feminista.

40 anys d'igualtat formal a l'Estat espanyol

La XIX edició de la UEEG commemora la incorporació del principi d’igualtat d’oportunitats entre homes i dones al marc jurídic espanyol (que es va produir amb la inclusió de l'article 14 de la Constitució de 1978). Aquella primera passa s’ha anat completant posteriorment amb múltiples modificacions normatives, plans, noves lleis, etc. Tot i ser cert i segur que, avui, la igualtat formal és ja una realitat al nostre entorn, encara queda molt per arribar a assolir una igualtat real o efectiva plena. És per aquest motiu que s'ha considerat adient dedicar aquest curs a analitzar tant el camí recorregut fins ara com, sobretot, el camí que queda per fer envers aquesta igualtat real. 

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 10/07/2018

Data de publicació: 05/07/2018