Escoltar

Guanyadors de la XXVIa edició del Club d'Inversió de BMN-Sa Nostra i la UIB

Catalina Serra, Bartomeu Nicolau, Lucas Froese i Abelardo Ruiz són els guanyadors

Dia: divendres, 5 de juny de 2015
Hora: 12.30 hores
Lloc: Centre de Cultura Sa Nostra, c/ de la Concepció, 12, Palma 

Catalina Serra, Bartomeu Nicolau, Lucas Froese i Abelardo Ruiz són els guanyadors de l’edició 2015 del Club d’Inversió de BMN-Sa Nostra i la UIB. El premi té una dotació de 1.500 euros. Andrea Espejo, Antoni Fiol i Antoni Reus han estat l’equip classificat en segon lloc. Els segons han guanyat un premi de 1.000 euros.

Premis a la millor gestió de la cartera de renda variable

Pel que fa al primer classificat d’aquesta categoria (premi dotat amb 1.250 euros), l’equip guanyador està compost per Juan Pedro Amor, José Carlos Pérez i Andriy Ribak. I el grup classificat en segon lloc (que rep un premi de 750 euros), està format per Alejandro Alemany, Lázaro Cuenca i María Cristina Puga.

A l’acte de cloenda hi han assistit els equips més ben classificats i els finalistes i per part de la UIB: la doctora Margalida Payeras, vicerectora d'Alumnes, Titulats i Ocupabilitat, i el doctor Javier Capó, director del Club. En representació de BMN-Sa Nostra: Asunción Contrasta i Jordi Mulet, directors respectius de Banca Privada i de Relacions Institucionals de BMN-Sa Nostra, i Andreu Ramis, en representació de la Fundació Caixa de Balears. Com a convidat hi era present el professor Vicenç Moratal, fundador del Club d’Inversió. 

25 equips han obtingut rendibilitats positives del 12,4% de mitjana

25 grups, dels 35 equips que han finalitzat el concurs, han obtingut rendibilitats positives, gràcies a l’aprofitament de la fase alcista viscuda pels mercats financers des del mes de gener ençà.

La rendibilitat mitjana amb accions obtinguda pel conjunt de grups ha estat del 12,4%, que està per sobre de l’evolució de l’IBEX, que ha pujat un 8,1% en el període d’activitat del Club.

Particularment, en el darrer tram del concurs, els dos grups guanyadors varen avançar l’evolució alcista del mercat i varen saber aprofitar les oportunitats que oferien els mercats de derivats, particularment el d’opcions, per aconseguir rendibilitats molt elevades en comparació amb l’evolució general del mercat.

La rendibilitat del primer classificat és del 39%

El primer classificat ha obtingut una rendibilitat del 39% i el segon classificat, malgrat perdre amb les accions, va aconseguir duplicar el seu capital al mercat de derivats.

Pel que fa només al mercat de renda variable, la pujada continuada de les cotitzacions des del mes de gener ha capitalitzat les carteres de molts de grups. Enmig d’aquesta bonança, dos grups han sabut trobar bones oportunitats d’inversió i obtenir importants rendibilitats i reduir el risc amb la diversificació de la seva cartera.

El Club d’Inversió de BMN-Sa Nostra i la UIB té com a objectiu principal donar a conèixer els aspectes operatius del funcionament dels mercats organitzats d’accions i dels mercats de derivats sobre renda variable.

La formació es fa mitjançant la gestió d’una cartera de valors amb doblers ficticis i, d’altra banda, amb la participació en accions formatives específiques (en les quals els alumnes coneixen el funcionament pràctic de la borsa i dels mercats de derivats; fan la selecció d’actius i el maneig dels instruments de cobertura de risc, de futurs i d’opcions). Aquestes activitats han estat desenvolupades gràcies a la col·laboració dels professionals de Sa Nostra -BMN.

Data de l'esdeveniment: 05/06/2015

Data de publicació: 04/06/2015