Escoltar

Experts en psicologia i dret debatran sobre el tractament científic, judicial i mediàtic dels crims violents en la societat actual

Crims violents
V Jornades d’Avaluació i Tractament Psicològic: Perspectives actuals: psicologia i dret

Dia: 24, 25 i 26 de març de 2010
Lloc: edifici Guillem Cifre de Colonya,
campus universitari, Palma

Inauguració:
Dimecres, 24 de març, a les 9.30 hores, a la sala d’actes de l’edifici Guillem Cifre de Colonya tindrà lloc l’acte inaugural.

Hi assistiran: el doctor Santiago Cavanillas, degà de la Facultat de Dret; el doctor Albert Sesé, degà de la Facultat de Psicologia; la senyora Victòria Torres, gerent de Justícia; el doctor Federico Garau, Secretari General de la UIB; i la doctora Carme Borràs, directora de les jornades i professora de la Facultat de Psicologia de la UIB. Tot seguit, el doctor Juan Francisco Godoy, catedràtic de la Universitat de Granada, serà l’encarregat d’oferir la conferència inaugural, titulada “El mètode científic en investigació criminal. Criminologia i ciències afins”.

Al llarg dels tres dies en què es desenvoluparan les jornades es duran a terme diverses conferències sobre el tractament científic, judicial i mediàtic dels crims violents a la societat actual. Entre d’altres conferències, el doctor Arturo Cadenas, professor de Filosofia del Dret, parlarà sobre la manera en què els mitjans de comunicació tracten els crims violents. Per la seva banda, el magistrat Antonio Garcías tractarà el tema des del punt de vista judicial i de l’obtenció dels testimonis en delictes violents, mentre que pel que fa a la investigació criminal, el senyor Juan Antonio Palomo, inspector del Grup d’Homicidis de la Policia Nacional, impartirà la conferència “Investigació criminal de morts violentes i agressions sexuals”.

Les V Jornades d'Avaluació i Tractament Psicològic: Perspectives actuals: psicologia i dret; sota el títol Crims Violents, les organitzen la Facultat de Psicologia de la Universitat de les Illes Balears. Tenen com a objectiu donar a conèixer algunes de les novetats més rellevants en el camp dels crims violents, fer més propera la distància entre les necessitats legals i les respostes que pot oferir la psicologia, contribuir a millorar la competència dels professionals de les Illes Balears i donar a conèixer als alumnes de la UIB les possibles sortides professionals en aquest àmbit, entre d'altres.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 24/03/2010

Data de publicació: 23/03/2010