Escoltar

Experts en cultura i litúrgia medievals reflexionaran a la UIB sobre el paper de la Sibil·la mallorquina a l'edat mitjana i la possible catalogació com a Patrimoni de la Humanitat

Seminari Internacional de Cultura i Litúrgies Medievals

Dia: dimarts, 4 de maig de 2010
Hora: 15.30 hores
Lloc: edifici de Sa Riera,
c/ de Miquel dels Sants Oliver, 2, Palma

Tindrà lloc la inauguració del Seminari Internacional de Cultura i Litúrgies Medievals: Entorn de la Sibil·la, que organitza conTexto, el Grup de Recerca en Art i Cultura Medievals del Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts de la Universitat de les Illes Balears. Hi assistiran el doctor Daniel Rico, professor de la Universitat Autònoma de Barcelona; la doctora Tina Sabater, vicedegana i cap d’Estudis d’Història de l’Art de la UIB; i el doctor Eduardo Carrero, professor del Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts de la UIB.

Tot seguit, el senyor Daniel Rico, professor de la Universitat Autònoma de Barcelona, impartirà la conferència inaugural “Paròdies de la litúrgia: riure’s de la litúrgia o riure’s amb la litúrgia?”.

Els objectius del seminari són acostar a l’alumnat i al públic interessat una de les propostes historiogràfiques més innovadores quant a les relacions entre cultura immaterial i patrimoni de l’edat mitjana europea, a més d’encetar un debat sobre fenòmens culturals complexos, com la recreació contemporània de festes i celebracions del passat. Així mateix, és d’obligada reflexió en aquest seminari el paper de la Sibil·la mallorquina i la seva possible catalogació com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Per aquest motiu, entre els convidats a participar en aquest seminari, entre d’altres experts i professors universitaris d’arreu de l’Estat i d’Itàlia, es troben la senyora Maricarmen Gómez Muntané, catedràtica de Musicologia de la Universitat Autònoma de Barcelona i una de les màximes especialistes en música medieval, i la senyora Ana Zamora, directora de la companyia de teatre Nao Amores, la qual ha estat nominada en diverses ocasions als premis Max per Auto de los Reyes Magos, una recreació d’un acte litúrgic medieval que gira entorn de la figura de la Sibil·la.

El seminari es durà a terme a l’edifici de Sa Riera els dies 4, 5 i 6 de maig. Experts en el ritual litúrgic pronunciaran diverses conferències entorn d’aquesta pràctica religiosa a l’edat mitjana i la seva relació amb la Sibil·la.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 04/05/2010

Data de publicació: 30/04/2010