Escoltar

Es presenta la traducció a l'anglès i el català del llibre Aprendizaje significativo en la práctica, del professor de la UIB Antoni Ballester

Comptarà amb la videoconferència de J. D Novak, un dels investigadors més influents del món de l’educació

Dia: dimarts, 10 de maig de 2011
Hora: 19 hores
Lloc: Club Diario de Mallorca,
c/ de Puerto Rico, 15, Polígon de Llevant, Palma

Tindrà lloc la videoconferència del professor Joseph D. Novak «El mapa conceptual i la incidència en la millora de l'aprenentatge».

A continuació, es presentarà la traducció a l’anglès i el català del llibre El aprendizaje significativo en la práctica. Cómo hacer el aprendizaje significativo en el aula. Participaran en l'acte el director general d’Innovació i Formació del Professorat de la Conselleria d’Educació, senyor Miquel Perelló, el professor de la Universitat Pública de Navarra doctor Fermín M. González, l'autor del llibre, el professor associat del Departament de Ciències de la Terra de la UIB doctor Antoni Ballester, i el director de l’Institut de Ciències de l’Educació, doctor Lluís Ballester.

Joseph D. Novak és el creador dels mapes conceptuals (eina a tall d’esquema que facilita l’estudi). La seva investigació s'ha centrat en la millora dels processos d'ensenyament-aprenentatge i en la creació del coneixement. Ha estat guardonat amb els més prestigiosos premis als Estats Units per l’excepcionalitat de la seva activitat acadèmica i professional. Ha col·laborat amb la NASA, el Departament de Defensa d'Estats Units (Navy), la CIA i més de tres-centes institucions educatives de tot el món. És autor d'una ingent obra escrita que ha estat traduïda a nombrosos idiomes. Actualment, treballa a l’Institute for Human and Machine Cognition de la Universitat de Florida de l’Oest.

Antoni Ballester és autor del llibre digital L'aprenentatge significatiu en la pràctica. Com fer l'aprenentatge significatiu a l'aula, responsable dels seminaris sobre aprenentatge significatiu de l’Institut de Ciències de l'Educació de la UIB, i coordinador de la pàgina web <www.aprendizajesignificativo.com>. Els seus treballs han potenciat el marc teòric de Novak, i forma part dels professors que ostenten el lideratge de rellevància mundial en l'àmbit de l'aprenentatge significatiu. El seu projecte sobre l'aprenentatge s'ha presentat en països com Finlàndia, Estònia o Mèxic.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 10/05/2011

Data de publicació: 09/05/2011