Escoltar

Es presenta "FotoCiència", un llibre per conèixer millor el món a través de la fotografia, coordinat pels professors Miquel Seguí Aznar i Maria Josep Mulet

Dia: dijous, 15 d’abril de 2010
Hora: 20 hores
Lloc: CaixaFòrum (Gran Hotel)
Plaça de Weyler, 3, Palma

Tindrà lloc la presentació del llibre FotoCiència, coordinat per la doctora Maria Josep Mulet, professora del Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts de la UIB, i el doctor Miquel Seguí Aznar, catedràtic del mateix departament, que va morir el mes de juliol de 2009. L’obra és una coedició d’Edicions UIB i el Govern de les Illes Balears.

La presentació serà a càrrec de la doctora Maria Josep Mulet i del fotògraf Toni Catany, qui també ha participat en l’obra. Així mateix hi intervindrà el doctor Nicolau Dols, vicerector de Projecció Cultural, qui, a més, retrà homenatge a la trajectòria professional i personal del doctor Miquel Seguí Aznar. Hi assistiran el senyor Pere Antoni Oliver, director general de Recerca, Desenvolupament Tecnològic i Innovació de la Conselleria d’Innovació, Interior i justícia, i el senyor Guillem Aulet, director de Particulars i Institucions de “la Caixa” a les Illes Balears.

FotoCiència reuneix creadors i investigadors en un diàleg sobre la teoria i la pràctica de la fotografia. Maria Josep Mulet i Miquel Seguí Aznar varen asseure al voltant d'una mateixa taula assenyalades personalitats per debatre sobre tres grans àrees. D'una banda, les relacions entre la imatge fotogràfica, la història de la fotografia i els coneixements científics (a càrrec d’especialistes en el tema de diferents universitats espanyoles i europees); de l'altra, la pràctica diària del professional de la fotografia des de les seves experiències concretes (Gabriel Lacomba, Toni Catany, Agustí Torres, Xisco Bonnín, entre d’altres); i, finalment, fotògrafs com Carlos Barrantes i Gabriel Ramon varen dedicar un espai a l'ensenyament de la seva pràctica personal a alumnes de molt diverses procedències. El resultat és una reflexió apassionant sobre la fotografia com a eina per conèixer millor el món que ens envolta.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 15/04/2010

Data de publicació: 14/04/2010