Escoltar

Es Baluard dóna part de la seva col·lecció bibliogràfica a la UIB

La iniciativa pretén estimular la recerca i el coneixement en creació contemporània a la Universitat

L’acord signat entre ambdues institucions preveu una primera cessió de més de 150 llibres de temàtica relacionada amb l’art contemporani en regim de donació permanent.

L’objectiu de la donació és contribuir a l’increment del patrimoni cultural de la Universitat de les Illes Balears com a institució dedicada al servei públic de l'educació superior i de la recerca, i facilitar els treballs de recerca i el coneixement de la creació contemporània a la comunitat universitària.

Els exemplars que componen el gruix de la col·lecció són catàlegs d’exposicions, titols descatalogats i llibres editats per altres museus, institucions, editorials o revistes d’art durant els deu anys de vida d’Es Baluard; un material d’alt interès per als estudiosos d’art, atesa la dificultat per adquirir-los. Aquesta és una primera cessió, però l’acord de col·laboració preveu la incorporació de nous exemplars a mesura que es vagin adquirint.

El fons bibliogràfic de la Universitat de les Illes Balears disposa de més de 800.000 exemplars i 500.000 títols, entre els quals els 95.000 que romanen a la biblioteca d’humanitats de l’edifici Ramon Llull, on restarà integrada la nova col·lecció.

L’acord l’han signat el doctor Llorenç Huguet, Rector de la UIB, i el senyor Fernando Gilet, tinent de batlle de Cultura i Esports de l’Ajuntament de Palma i membre de la Comissió Executiva de la Fundació Es Baluard Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma.

L’acte ha comptat amb la presència de la senyora Nekane Aramburu, directora del Museu Es Baluard, i el senyor Miquel Pastor, director del Servei de Biblioteca i Documentació de la UIB.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 28/02/2014

Data de publicació: 27/02/2014