Escoltar

«Entre la abundancia y el desconcierto: el cine ante el reto on line»

Conferència a la UIB de Jaume Ripoll, director de Atlántida Film Festival i un dels creadors de Filmin

Dia: dijous, 20 d’octubre de 2016
Hora: 18 h
Lloc: Aula de Graus, edifici Ramon Llull, campus universitari, Palma

Entre la abundancia y el desconcierto: el cine ante el reto on line és el títol de la xerrada que oferirà el senyor Jaume Ripoll a la UIB, organitzada per la Facultat de Filosofia i Lletres de la UIB.

Jaume Ripoll (Palma). Graduat en Direcció per l’ESCAC (UB). Cofundador, director editorial i de desenvolupament de Filmin. Director d'Atlàntida Film Fest. Vicepresident d’EuroVoD.

Després d'iniciar la seva carrera com a director de documentals i videoclips, va compaginar el seu treball d'articulista en premsa, revistes de tendències i videojocs, treballant sis anys a l'empresa Manga Films. El 2005 va entrar a formar part de la prestigiosa distribuïdora de cinema independent Cameo, per exercir funcions de director editorial. El 2007 va ser un dels tres fundadors de Filmin, el portal de referència per al cinema independent a Espanya, amb més de 350.000 usuaris, on exerceix de director editorial i de desenvolupament. El 2015 Filmin va iniciar una expansió internacional que l'ha portat a estar disponible a Mèxic i Portugal.Filmin ha aconseguit el Premi Ciutat de Barcelona, el premi Sant Jordi, el Premio Tendencias d'El Mundo i el premi Time Out com l'empresa més innovadora del país, així com dos premis Projecta a la Millor Campanya de Màrqueting Cinematogràfica.

Jaume Ripoll també ocupa des de 2012 la vicepresidència d’EuroVoD, la primera associació europea encarregada de distribuir cinema en línia que treballa en onze països. El 2010 Jaume Ripoll va crear l’Atlàntida Film Fest, el primer festival de cinema que oferia tota la seva programació íntegrament a Internet. La sisena edició va superar els 140.000 espectadors entre les tres seus en què es va celebrar: Internet (Filmin), cinema a l'aire lliure (Palma) i televisió (IB3 TV). La qualitat de la seva programació i els aspectes innovadors de la seva proposta l'han portat a ser nomenat per l'ICAA (Ministeri de Cultura) un dels deu millors festivals de llargmetratges d'Espanya.

Jaume Ripoll ha participat com a jurat als festivals de Berlín, In-Edit, Cinergia o Sitges, entre d'altres. Així mateix ha impartit conferències o tallers als festivals de Locarno, Rotterdam, Sant Sebastià, Europa Cinema Prague, Unifrance París, Docslisboa, DocsBarcelona, FicValdivia, Festival de Cinema Europeu de Sevilla, CinemaJove, Festival de Cinema Independent d'Ourense i molts altres.

En la faceta docent és el director del Màster en Distribució Online a la Universitat Oberta de Catalunya des de l'any 2013, a més de ser professor convidat de les universitats següents: UAB, UB, UPF, ESCAC, Carlos III i Universitat Camilo José Cela. El 2015 va debutar en la producció amb el treball Barcelona, nit d'hivern, un gran èxit de taquilla a Espanya, amb més de 65.000 espectadors i set nominacions als premis Gaudí. Així mateix ha participat en l'escriptura del guió de Somos gente honrada, llargmetratge dirigit per Alejandro Marzoa, present a la Secció Oficial del Festival de Màlaga i premiat amb sis Mestre Mateo, de l’Academia Galega do Audiovisual.

Data de l'esdeveniment: 20/10/2016

Data de publicació: 19/10/2016