Escoltar

Emotiu homenatge de la comunitat universitària a Miquel Seguí Aznar, catedràtic d'Història de l'Art de la UIB finat el passat 20 de juliol de 2009

La comunitat universitària homenatjà ahir la figura de Miquel Seguí Aznar, catedràtic d’Història de l’Art de la Universitat de les Illes Balears, finat el passat 20 de juliol de 2009 a 59 anys. A l’acte, al qual assistiren més d’un centenar de persones entre familiars, amics, companys i alumnes, hi intervingueren la Rectora de la UIB, Montserrat Casas, la directora del Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts, Maria Josep Mulet, la professora d’Història de l’Art de la UIB Catalina Cantarellas i el catedràtic d’Història de l’Art de la Universitat de Granada Ignacio Henares.

Els presents, que ompliren l’Aula de Graus de l’edifici Ramon Llull, recordaren la trajectòria personal i acadèmica de Miquel Seguí, de qui destacaren les importants aportacions en el camp de la història de l’arquitectura i l’urbanisme, així com també la passió per la fotografia i les arts audiovisuals.

Miquel Seguí Aznar (Palma, 1950) era professor de la UIB des de l’any 1975. Des de 1985 era professor titular d’universitat, i des de 1993, catedràtic del Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts. Fou director d'aquest departament i president del Consell d’Estudis d’Història de l’Art. Actualment era director del programa de doctorat d’Història de l’Art. Era investigador de l’art i de l’arquitectura contemporànies i un gran coneixedor de la sociologia de l’art, el cinema i la història de la fotografia, i autor de nombroses publicacions i estudis especialitzats en aquests àmbits.

Concurs de fotografia. Memorial Miquel Seguí Aznar

D’altra banda, a partir de demà, dijous, 11 de març, i fins al pròxim 11 d’abril, l’edifici de Sa Riera acollirà l’exposició dels originals presentats al concurs de fotografia Memorial Miquel Seguí Aznar, que en aquesta edició té per tema Arquitectura i societat. Els premiats es donaran a conèixer demà mateix en un acte a la sala d’actes de Sa Riera a les 20 hores.

Data de publicació: 10/03/2010