Els Objectius de Desenvolupament Sostenible: una visió des de l'agenda de construcció de la pau

Quarta sessió del cicle de sessions monogràfiques de l'Agenda 2030

Objectiu de Desenvolupament Sostenible 16. Promoure societats pacífiques i inclusives per al desenvolupament sostenible, facilitar l’accés a la justícia per a tothom i crear institucions eficaces, responsables i inclusives a tots els nivells. 

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible cerquen reduir substancialment totes les formes de violència i treballar amb els governs i les comunitats per trobar solucions duradores als conflictes i la inseguretat. L'enfortiment de l'Estat de dret i la promoció dels drets humans és fonamental en aquest procés, així com la reducció del flux d'armes il·lícites i la consolidació de la participació dels països empobrits en les institucions de governabilitat mundial.

 

Dia i hora: 28 de setembre de 2016
Lloc: Sala Multiús 1 (primera planta) del Centre Flassaders (c/ de la Ferreria, 10, Palma)

Temps x tu. Servei per a la conciliació de la vida personal i familiar.

16.30-18 hores. «Los Objetivos de Desarrollo Sostenible: una visión desde la agenda de construcción de la paz», a càrrec de Jesús A. Núñez Villaverde, co-director del Instituto de Estudios sobre Conflictos y Acción Humanitaria (IECAH). Economista, especialista en temes de seguretat, construcció de la pau i prevenció de conflictes, amb especial atenció al món àrab-musulmà.

18-18.15 hores. Descans

18.15-20.30 hores. Panel d’iniciatives locals:

  • Programa global de protecció internacional, que té com a objectiu la integració de les persones refugiades i sol·licitants d'asil a la societat d'acollida a través de diferents fases que van des de la primera acollida a la fase d'autonomia, a càrrec de Dolça Feliu Aymar, responsable del departament d'Inclusió Social i Cooperació Internacional de Creu Roja - Illes Balears.
  • Programa “Escuelas sin racismo, escuelas para la paz y el desarrollo”, a càrrec de Cruz Rejas Villalba, delegada de l’Asamblea de Cooperación Por la Paz (ACPP) a les Illes Balears.
  • “Dones de Negre: dones en acció contra les guerres, i aquí, què?”, a càrrec de Ángeles Martínez, activista i membre de Dones de Negre a les Illes Balears.
  • "Mediterrània, un mar de pobles", a càrrec de Antònia Rosselló Campins, gerent del Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació.
  • La crisi de persones refugiades, vulneració de drets i promeses incomplertes, a càrrec de Fernando Oliver Jaume d'Oxfam Intermón

Més informació sobre les sessions

 

Data de l'esdeveniment: 28/09/2016

Data de publicació: Tue Sep 20 09:35:00 CEST 2016