Escoltar

El professor de la UIB Francesc Casadesús, elegit president de la Societat Ibèrica de Filosofia Grega

El doctor Francesc Casadesús, professor del Departament de Filosofia i Treball Social de la Universitat de les Illes Balears (UIB), ha estat elegit nou president de la Societat Ibèrica de Filosofia Grega (SIFG). L’elecció de la nova junta directiva de la SIFG es va produir el passat divendres, 25 de maig, a la Universitat d’Évora, a Portugal.

La SIFG, fundada l’any 1999 a la Facultat de Filosofia de la Universitat Complutense de Madrid, reuneix els professors, estudiosos i especialistes en filosofia grega d’Espanya i Portugal. Té l’objectiu de fomentar l’estudi, la investigació i la difusió de la filosofia grega, amb especial atenció a la seva projecció al llarg de la tradició filosòfica, i amb la voluntat de difondre les seves activitats a l’àmbit internacional, preferentment europeu i iberoamericà.

El doctor Francesc Casadesús és llicenciat en Ciències de la Informació, en Filosofia i en Filologia Clàssica, i doctor en Filosofia. Actualment és professor titular de Filosofia Grega del Departament de Filosofia i Treball Social de la UIB. Les seves línies de recerca s’emmarquen en la filosofia presocràtica, platònica, hel·lenística i en la formació del vocabulari filosòfic grec, com també en els estudis de les religions mistèriques, com l’orfisme i el dionisisme. Ha participat en nombrosos congressos internacionals i ha publicat en llibres i revistes. És president de la Secció Balear de la Sociedad Española de Estudios Clásicos i coordinador dels XVI Cursos de Pensament i Cultura Clàssica a Palma, XI a Menorca i VII a Eivissa, com també de les deu edicions de l’Aula d’Humanitats. 

Documents relacionats

Data de publicació: 28/05/2012