Escoltar

El grup de recerca de la UIB sobre Literatura Contemporània publica Literatura i cultura: aproximacions comparatistes

El grup de recerca Literatura Contemporània: Estudis Teòrics i Comparatius sobre la Textualitat (LiCETCT), de la Universitat de les Illes Balears, ha publicat l’obra Literatura i cultura: aproximacions comparatistes. El llibre presenta, des d’una perspectiva transdisciplinària, diferents punts d’intersecció entre literatura i cultura: s’hi tracten els conceptes de cànon, tradició i traducció; les noves perspectives que han obert els Estudis Culturals; les implicacions identitàries de l’escriptura que han desvetllat els estudis de gènere; les transferències entre visualitat i escrilectura; o el mestissatge com a fenomen de contacte en la producció musical contemporània.

Els diversos estudis es plantegen en un espai de relació entre allò que és local i allò que és global, entre la literatura i les altres arts, entre les institucions culturals i la producció literària. L’origen d’aquest llibre és el cicle de conferències Literatura Comparada: Teories i Aplicacions, organitzat pel mateix grup de recerca, els anys 2006-2007, i es formula amb la voluntat d’oferir materials per a la reflexió sobre les relacions entre la literatura i la cultura.

El llibre l’editen les doctores Mercè Picornell i Margalida Pons, professores del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la UIB i membres del grup de recerca LiCETCT, i el publica l’editorial Lleonard Muntaner Editor.

Documents relacionats

Data de publicació: 23/06/2009