Escoltar

El grup de recerca de Seguretat i Comerç Electrònic de la UIB rep el premi al millor article del congrés MoMM

Els investigadors del grup de recerca de Seguretat i Comerç Electrònic del Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica de la UIB han rebut el premi Best Paper Award al millor article presentat a la 10th International Conference on Advances in Mobile Computing & Multimedia (MoMM2012), celebrada a Bali (Indonèsia) a principis d’aquest mes de desembre.

L’article es titula «Micropayment Scheme Implementation on the Android Platform with Performance Evaluation» i els autors són Andreu Pere Isern Deyà, M. Magdalena Payeras Capellà, Macià Mut Puigserver, Josep Lluís Ferrer Gomila i Llorenç Huguet Rotger. 

El treball presenta una proposta de protocol per al pagament, de forma segura i eficient, de petites quantitats de diners. Aquest tipus de pagament, anomenat micropagament, es necessari en moltes de les noves aplicacions del comerç electrònic, on l’element adquirit pot ser un servei o un producte amb valor reduït. Els micropagaments requereixen un compromís entre l’eficiència i la seguretat. 

En l’anterior edició del mateix congrés es va presentar l’esquema de micropagament que permet assolir tant les propietats de seguretat necessàries per evitar riscos financers com la privacitat que demanen els usuaris. En  aquest nou article es presenta la seva implementació sobre la plataforma Android i es realitza una anàlisi del seu rendiment que ha permès demostrar la viabilitat de la proposta sobre dispositius mòbils actuals, tot i el cost computacional que es pot derivar de la incorporació de les propietats de seguretat. 

Documents relacionats

Data de publicació: 13/12/2012