Escoltar

El grup de recerca Literatura Contemporània: Estudis Teòrics i Comparatius sobre la Textualitat, de la UIB, publica el llibre Poètiques de ruptura

L'obra recull reflexions sobre els diferents fenòmens que posen en qüestió la noció clàssica de textualitat

El grup de recerca Literatura Contemporània: Estudis Teòrics i Comparatius sobre la Textualitat, del Departament de Filología Catalana i Lingüística General de la Universitat de les Illes Balears, acaba de publicar el llibre Poètiques de ruptura, un recull dels diferents fenòmens que, dels anys setanta ençà, posen en qüestió la noció clássica de textualitat.

Es tracta de totes aquelles manifestacions discursives que, des dels àmbits de la literatura, la cultura popular, les publicacions periòdiques, la dansa, les arts plàstiques i la poesia visual i objectual, han contribuït a reconfigurar el sistema literari i cultural català. El llibre és el resultat de les aportacions fetes en el transcurs del seminari «Poètiques de ruptura. Teoria i pràctica del textualisme», organitzat pel mateix grup de recerca a la Universitat de les Illes Balears el desembre de 2007.

Els editors del volum han estat la senyora Maria Muntaner, les doctores Mercè Picornell i Margalida Pons, professores del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General, i el senyor Josep Antoni Reynés, tècnic de recerca del Departament de Filologia Catalana.

Data de publicació: 12/12/2008