Escoltar

El fons editorial complet d'Edicions UIB serà accessible a Internet a través de Google Books

Dia: dijous, 18 de març de 2010
Hora: 11 hores
Lloc: Son Lledó,
campus universitari, Palma

La Rectora de la Universitat de les Illes Balears, Montserrat Casas, i el responsable de Google Books Search a l’Estat espanyol i Portugal, Luis Collado, han signat l’acord de col·laboració entre la UIB i Google Books (Llibres Google) perquè el fons editorial de la UIB sigui accessible a través d’aquest servei. També hi han assistit el vicerector de Projecció Cultural, Nicolau Dols, i el director d’Edicions UIB, Antonio Bernat.

El conveni permetrà accedir a totes les publicacions de la UIB, digitalitzades i indexades, la qual cosa facilitarà la consulta i la recerca dels materials editats per la UIB a través d’Internet. Aquest acord farà possible que qualsevol usuari que empri els serveis de Google Books pugui consultar tots els materials editats per la UIB, que mantindrà en tot cas el control sobre el nivell d’accessibilitat a cada un dels títols.

Gràcies a l’acord, 850 llibres editats per la UIB podran ser consultats a través de Google Books en graus diferents de visibilitat segons la vida comercial de cada exemplar. Es preveu que al llarg dels pròxims tres mesos totes les publicacions d’Edicions UIB puguin ser consultades a través d’aquest servei.

L’acord és una nova passa endavant en el procés de digitalització de continguts de la UIB. La Universitat ja treballa en l’elaboració de materials en format digital, com ara la reconversió de les revistes científiques de la UIB per dotar-les d’un suport electrònic.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 18/03/2010

Data de publicació: 17/03/2010