El director de cinema José Luis Guerín presenta el seu film En construcción al cicle Cinema d'Autor a l'Augusta, de la UIB

Actes culturals del 30 aniversari de la Universitat de les Illes Balears

Projecció cinematogràfica
En construcción. José Luis Guerín
Dia: dijous, 15 de maig de 2008
Hora: 20.30 h
Lloc: Cinema Augusta,
avinguda de Joan March, 2, Palma

El director de cinema José Luis Guerín presentarà i comentarà el seu film En construcción, que es projectarà en el cicle Cinema d'Autor a l'Augusta, organitzat per la Universitat de les Illes Balears amb la col·laboració del Cinema Augusta en el marc dels actes culturals del 30 aniversari de creació de la UIB.

José Luis Guerín (Barcelona 1963), director de cinema

Professor de Cinematografia de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, va realitzar el seu primer llargmetratge el 1983, titulat Los motivos de Berta, va obtenir el premi Sant Jordi de Cinematografia com a Millor Pel·lícula Espanyola.

Innisfree (1990) és un documental que ret homenatge a John Ford, a Irlanda i les seves gents, i que té com a referent un dels grans films del realitzador nord-americà, El hombre tranquilo (1952). El 1991, va ser guardonat en la Setmana de Cinema de Múrcia.

Tren de sombras (1997), subvencionada per l'Institut de Cinematografia i de les Arts Audiovisuals, va ser guanyadora del Premi del Jurat en el Festival Internacional de Cinema Independent d'Ourense.

El 2001 va rebre el Premi Nacional de Cinema i va rodar el documental En construcción, film que narra la demolició del barri xinès de Barcelona per a construir un nou complex urbà.

El film va obtenir el premi Goya al Millor Documental, la menció especial del jurat en el Festival de Cinema de Sant Sebastià, a més de ser premiat per la Federació Internacional de Crítics Cinematogràfics (FIPRESCI) i el Cercle d'Escriptors Cinematogràfics.

El 2003 el Col·legi Oficial d'Arquitectes Bascs i Navarresos va atorgar a Guerín el premi Titanio, com a reconeixement al llargmetratge En construcción.

El setembre de 2007 Guerín va estrenar el llargmetratge En la ciudad de Silvia, que té com una de les protagonistes Pilar López de Ayala.

Documents relacionats

Data de publicació: 15/05/2008