Escoltar

El curtmetratge del LADAT de la UIB "Ella" rep dos guardons en festivals de cinema internacionals

El curtmetratge d’animació Ella, realitzat per la Unitat de Tecnologies de l’Animació (LADAT) de la Universitat de les Illes Balears (UIB) ha rebut dos nous guardons en festivals de cinema internacionals. D’una banda, ha rebut el premi al millor curtmetratge d’animació al Festival Internacional de Cinema Independent The Indie Gathering (Ohio, EUA). El festival, que se celebra ininterrompudament des de l’any 1996, és un dels més prestigiosos dels Estats Units de l'àmbit del cinema independent, que cerca fomentar la creació audiovisual i divulgar-la a través dels canals convencionals i de les noves xarxes. Els films guardonats es projectaran els dies 17, 18 i 19 d’agost a Ohio.

I, d’altra banda, ha rebut el premi al millor curtmetratge d’animació al Festival SICORTO, que forma part de la Semana Internacional del Corto de Cochamba, a Bolívia. Així mateix, Ella ha aconseguit el premi i la menció especial del jurat al Golden Beggar Award de l’International Festival of Local Televisions, a Eslovàquia. Amb aquests, ja són setze els guardons i les nominacions aconseguides per Ella, inclosa la nominació a la categoria de millor curtmetratge d’animació a la darrera edició dels premis Goya.

Ella està realitzat en tecnologia 3D per l’equip del LADAT, amb guió i direcció de Juan Montes de Oca, i narra el feliç i imprevist retrobament, després de molts d’anys, d’una parella d’enamorats, gràcies a la intervenció ingènua i generosa d’un nin.  Nova York i el centre històric de Palma són els escenaris del curtmetratge 

Documents relacionats

Data de publicació: 05/07/2012