Escoltar

El Servei d'Activitats Culturals de la UIB ha organitzat aquest curs més de setanta accions, a les quals han assistit prop de 6.000 persones

El Servei d’Activitats Culturals (SAC) de la Universitat de les Illes Balears ha organitzat durant aquest curs més de setanta activitats culturals, adreçades no sols a membres de la comunitat universitària sinó a tota la societat en general. L'oferta cultural del SAC es divideix en programes culturals, com cicles de conferències, de cinema o de concerts, i activitats que s'organitzen de manera aïllada. En concret, enguany s'han ofert trenta programes conjunts d'activitats i quaranta-tres accions culturals aïllades. En total, han assistit a aquestes activitats organitzades prop de 6.000 persones.

Les activitats culturals que organitza el SAC abracen tots els àmbits, des de recitals de música clàssica, com els del programa Òpera Oberta. El Gran Teatre del Liceu, fins a recitals de poesia, com els dels programes Poesia en Acció o Festival de Poesia de la Mediterrània, passant per cicles de conferències i taules rodones de totes les branques del saber, com Els Escriptors i la seva Obra, Club de Lectura o Figures Bíbliques, i cursos d’estiu com la Universitat d’Estiu de la UIB.

Entre l'oferta amb més demanda es troba la referent al cinema. El cicle Cinema d'Autor a l'Augusta, que ofereix a l'espectador una pel·lícula prèviament comentada per la persona que l’ha dirigida i amb una tertúlia posterior al visionat del film, ha arribat aquest curs a la tercera edició, amb més de 1.100 assistents en total a les vuit projeccions d’aquest curs. També el cicle Cinema al Campus reuneix de manera periòdica els estudiants davant una pantalla de cinema per visionar films d'una temàtica comuna.

Pel que fa a la divulgació i a la formació, el Servei d'Activitats Culturals de la UIB ha organitzat, entre d’altres, jornades monogràfiques sobre cultures del món. Enguany se n’han programat tres: sobre cultura portuguesa, amaziga i italiana. Són jornades que es dediquen a indagar sobre una determinada cultura a través de conferències i tallers a càrrec de personatges i experts convidats.

La Universitat d'Estiu d'Eivissa i Formentera 2010
El proper 17 de setembre es donarà el sus a l'XI Universitat d'Estiu d'Eivissa i Formentera, 2010, amb la lectura de la lliçó inaugural, Turisme i conservació de patrimoni, a càrrec de la doctora Mercè Gambús, professora del Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts de la UIB. Els cursos de la Universitat d'Estiu, de vint hores de durada cadascun, s'iniciaran el dilluns 20 de setembre. Enguany, els cursos versaran sobre la responsabilitat social, l'aplicació de la realitat virtual i d'altres tecnologies en l'àmbit de la psicologia, la integració de les TIC i la web 2.0 a l'educació, el Dret com a resposta que s'activa per solucionar problemes de la realitat social i la psicologia de l'alimentació. El termini de matrícula és obert fins al 17 de setembre.

Documents relacionats

Data de publicació: 11/08/2010