Escoltar

El IV Cicle Cinema d'Autor a l'Augusta clou la temporada amb la projecció de la pel·lícula "Pane e tulipani" (2000), de Silvio Soldini

Projecció cinematogràfica
Dia: dijous, 19 de maig de 2011
Hora: 20.30 hores
Lloc: Sala Augusta,
avinguda de Joan March, 2, Palma

Tindrà lloc la projecció de la pel·lícula Pane e tulipani (2000), dirigida per Silvio Soldini. Presentarà el film la doctora Magdalena Brotons, professora del Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts de la UIB. També hi assistirà la senyora Bàrbara Obrador, directora del Servei d’Activitats Culturals (SAC) de la UIB.

Silvio Soldini (Milà, 1958) va estudiar cinema a la Universitat de Nova York. A partir d’aquesta experiència dirigí Drimage, el seu primer curtmetratge. Juntament amb Luca Bigazzi roda Paesaggio con figure i Giulia in ottobre. La seva opera prima és el llargmetratge L’aria serena dell'ovest (1990), però el seu èxit com a director es consolida amb Un’anima divisa in due (1993) i Le acrobate (1997). En aquestes pel·lícules es reflecteix l’herència de la comèdia italiana dels anys cinquanta i seixanta.

A partir de l’any 2000, Soldini demostra la seva versatilitat per passar de la comèdia a la narració tragicòmica, i amb Pane e tulipani es guanya el reconeixement internacional. Torna a la comèdia amb Agata e la tempesta (2004). Tres anys després dirigeix Giorni e nuvole (2007), i el 2010, Cosa voglio di più. La seva forma de fer cinema es distingeix per una mirada conscient sobre la realitat que posa sobre el mateix pla la contradicció entre comèdia i tragèdia.

Pane e tulipani comença amb un descuit que fa que Rosalba perdi l’autobús en una parada a l’autopista mentre és d'excursió amb el marit i els fills. Amb aquest fet es posa de manifest la debilitat del seu matrimoni, alhora que Rosalba descobreix els desitjos que l’empenyen a tornar a sentir-se útil i viva, lluny del cercle insatisfactori de la rutina de veure’s abocada a ser únicament dona de la casa.

Cinema d’Autor a l’Augusta

La projecció de Pane e tulipani, de Silvio Soldini, clourà la quarta temporada del cicle Cinema d’Autor a l’Augusta, que organitza el Servei d’Activitats Culturals de la UIB amb el suport de la Caixa i la col·laboració de la Sala Augusta. Aquest cicle s’organitza amb l’objectiu de posar en contacte el públic amb el director, o la persona que el representa, per comentar punts de vista sobre la pel·lícula que es projecta.

Pane e tulipani tanca un cicle de cinema d’autor en què s’han projectat per primera vegada pel·lícules de fora d’Espanya. A més de Pane e tulipni s’han projectat set pel·lícules més: L’Atalante, de Jean Vigo; La teta asustada, de Claudia Llosa; Él, de Luis Buñuel; Hollywood sul Tevere, de Marco Spagnoli; Tres días amb la família, de Mar Coll; 53 dies d'hivern, de Judith Colell; i Lo mejor de mí, de Roser Aguilar.

Data de l'esdeveniment: 19/05/2011

Data de publicació: 18/05/2011