Escoltar

El Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica de la UIB col·labora en la Festa de les Matemàtiques que es farà els dies 13 i 14 de maig a Felanitx

La fase final d'aquesta iniciativa organitzada per la Societat Balear de Matemàtiques servirà per escollir els tres alumnes que representaran les Illes Balears a les olimpíades estatals

Inauguració de les jornades
Dia: divendres, 13 de maig de 2011
Hora: 16 hores
Lloc: Auditori Municipal,
passeig d'Ernest Mestre, Felanitx

Lliurament de premis
Dia: dissabte, 14 de maig de 2011
Hora: 13.30 hores
Lloc: Auditori Municipal,
passeig d'Ernest Mestre, Felanitx

El Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica de la Universitat de les Illes Balears col·labora en la V Festa de les Matemàtiques. La fase final d'aquesta iniciativa tindrà lloc els dies 13 i 14 de maig a Felanitx, on es duran a terme diferents activitats adreçades tant als alumnes com als professors de primer cicle d'ESO que des del passat mes de novembre participen en la sisena edició de la Festa de les Matemàtiques.

La Festa de les Matemàtiques és una iniciativa organitzada per la Societat Balear de Matemàtiques (SBM-XEIX). Està centrada en la resolució de problemes, i té com a objectiu desenvolupar la capacitat de fer-se preguntes i prendre decisions, i afavorir les actituds positives de l’alumnat envers les matemàtiques. La Festa és una activitat oberta a tots els centres de la nostra comunitat, paral·lela a altres festes que s’organitzen a la resta de l’Estat, i va adreçada a l’alumnat del primer cicle de l’ESO.

S’organitza en forma de concurs i es desenvolupa en diverses fases. La primera fase es realitza al propi centre i es va iniciar al mes de novembre amb la resolució de tres problemes per equips de tres o quatre alumnes. Hi han participat més d’un milenar d’alumnes de 45 centres de secundària de l’ensenyament públic i concertat de les Illes Balears. El professorat de matemàtiques de cada un dels centres inscrits a la Festa de les Matemàtiques va seleccionar un treball per cada curs, que es va lliurar a mitjan febrer a l'organització, la qual n’ha destriat els que ha considerat els 20 millors.

Fase final

Ara, els equips d’alumnes seleccionats participaran a la fase final el divendres i dissabte, dia 13 i dia 14 de maig a Felanitx. La fase final consistirà en una sèrie d’activitats adreçades tant a l’alumnat com al professorat participant: prova individual, gimcana matemàtica pels llocs més emblemàtics de la ciutat de Felanitx, espectacle de màgia matemàtica a càrrec de Llorenç Cloquell, dues conferències sobre els recursos TIC a l’àrea de Matemàtiques i la utilització del programari Geogebra a les aules com a eina didàctica, a càrrec de Rafel Cortès i Josep Bujosa respectivament, seguides d’una taula rodona sobre la integració de les TIC a l’àrea, i un concurs de fotografia matemàtica, entre altres activitats.

Els tres alumnes guanyadors de la V Festa de les Matemàtiques representaran les Illes Balears a l’Olimpíada estatal que se celebrarà a Vigo a finals de juny.

Jornades

La Festa de les Matemàtiques es fa coincidir amb les Jornades de Resolució de Problemes, adreçades al professorat de matemàtiques, per així poder gaudir tots plegats dels esdeveniments programats.

El cartell que representa la Festa és el guanyador del concurs de cartells que es va celebrar en el primer i segon trimestre del present curs escolar en què han participat un centenar d’alumnes de tercer i quart d’ESO, i de batxillerat.

La V Festa de les Matemàtiques compta amb el suport i la col·laboració del Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica de la UIB, la Conselleria d’Educació i Cultura, l’Ajuntament de Felanitx, el Centre de Professorat de Manacor, el programa Balears Jove de la Fundació Sa Nostra, el Grup Anaya, Casio, Quely i Aquarel.

Data de publicació: 13/05/2011