Escoltar

El Consell Social de la UIB lliura els XII premis d'investigació, curs 2017-18

Els guardons estan destinats a alumnes de batxillerat i de cicles formatius de grau superior  

Dia: dilluns, 2 de juliol de 2018
Hora: 18.30 hores
Lloc: Ca n'Oleo, c/ de l'Almudaina, 4, Palma 

Tindrà lloc el lliurament dels XII premis d'investigació per a alumnes de batxillerat i de cicles formatius de grau superior, curs 2017-18, que convoca el Consell Social de la Universitat de les Illes Balears. El lliurament serà a càrrec del director general de Política Universitària i d’Ensenyament Superior, doctor Juan José Montaño; el senyor Joan March, president del jurat dels premis; el doctor Llorenç Huguet, rector de la UIB; i la senyora Francesca Mas, presidenta del Consell Social de la UIB.

L'objectiu dels premis és difondre la importància dels estudis universitaris entre l’alumnat de batxillerat i de cicles formatius de grau superior, facilitar la seva incorporació a la nostra universitat, i que serveixin, al mateix temps, com una eina de treball i d’investigació important per a la seva formació.

Premiats

En aquesta dotzena edició dels premis, s’han presentat 20 treballs, 18 de centres educatius de Mallorca i 2 de centres educatius de Menorca.

Categoria 1. Treballs individuals relacionats amb les arts, humanitats, ciències socials o ciències jurídiques. En aquesta categoria s’han concedit dos premis. Els treballs premiats són els següents:

  • Treball: Felanitx durant la Primera República (1873). L'autor és Miquel Maimó Vidal, de l'IES Felanitx. Professor responsable del treball: Rafel Puigserver Pou.
  • Treball: Análisis de los hallazgos arqueológicos del urbanismo romano en la ciudad de Palma, en comparación con las indicaciones de Vitruvio. ¿En qué medida el trazado urbano de la Palma romana, según las hipótesis de Penya, Rosselló, Moranta y García-Delgado, se ajusta al modelo ideal de ciudad planteada por Vitruvio? L'autora és Tanit Planells Inglada, de l'IES Son Pacs. Professora responsable del treball: María José Valle.

Categoria 2. Treballs individuals relacionats amb les ciències, ciències de la salut enginyeria i arquitectura. En aquesta categoria s’han concedit dos premis. Els treballs premiats són els següents:

  • Treball: El coche eléctrico. ¿Presente o futuro? L'autor és Francesc Antich Navarro, de l'IES Arxiduc Lluís Salvador. Professor responsable del treball: Emili Mójer Pelluch
  • Treball: L’Alzheimer. Evolució i protocol de seguiment. L'autora és Yesica Yarhui Villarroel, de l'IES Arxiduc Lluís Salvador. Professora responsable del treball: Antònia Alonso Balaguer.

Categoria 3. Treballs col·lectius relacionats amb les arts, humanitats, ciències socials o ciències jurídiques. En aquesta categoria s’ha concedit un premi. El treball premiat és el següent:

  • Treball: Lloc s’Almudaina. Estudi d’una casa rural menorquina. Les autores són Marta Bosch Peon i Núria Moll Goulter, de l'IES Maria Àngels Cardona. Professor responsable del treball: Santiago Cardona Pons.

Categoria 4. Treballs col·lectius relacionats amb les ciències, ciències de la salut enginyeria i arquitectura. En aquesta categoria s’ha concedit un premi. El treball premiat és el següent:

  • Treball: Conduciendo al futuro: Integración de coches autónomos y coches convencionales en una red de carreteras inteligentes. Els autors són Laia Alarcón Cantó, Adrián Matas Lobo i Martin Mitrovski Delov, de l'IES S'Arenal. Professor responsable del treball: Marco Antonio Alarcón Zamora.

Els premis

Tots els alumnes premiats són guanyadors d’una matrícula gratuïta del primer curs complet de qualsevol titulació oficial de la UIB, i l’estada gratuïta durant el primer mes del curs a la Residència d’Estudiants de la UIB, o, en cas de no tenir previst de viure-hi, abonament anual a les instal·lacions esportives de CampusEsport.

Cada professor/professora responsable del treball o dels treballs guanyadors, rebrà un val de 300 euros per cada treball premiat, per a l’adquisició de llibres, música, material informàtic o educatiu. 

Data de l'esdeveniment: 02/07/2018

Data de publicació: 29/06/2018