Escoltar

Eivissa acull l'exposició «Vigilats des del cel. 1939-1945. El paper estratègic dels ports de les Balears durant la Segona Guerra Mundial»

La mostra es podrà visitar al Club Nàutic d’Eivissa fins al 29 d’agost

L'exposició Vigilats des del cel. 1939-1945. El paper estratègic dels ports de les Balears durant la Segona Guerra Mundial arriba al Club Nàutic d’Eivissa. Aquesta mostra podrà ser visitada de les 9 hores a les 21 hores fins al 29 d’agost. Es tracta d’una col·lecció de fotografies aèries inèdites dels ports d'interès general de les Illes, que demostren que es varen convertir en punts clau de vigilància durant la Segona Guerra Mundial.

Malgrat la seva postura no bel·ligerant, els ports de les Illes varen ser molt apreciats i observats pels serveis d'intel·ligència dels dos fronts pel seu interès geoestratègic. Un estudi del Departament de Geografia de la UIB ha recuperat aquest material de fotografies realitzades entre 1941 i 1945 pels serveis de reconeixement aeri britànic i nord-americà i, per fer-lo extensiu a la societat balear, s'ha posat en marxa juntament amb l'APB aquesta exposició.

La subdirectora del Departament de Geografia de la Universitat de les Illes Balears (UIB), Joana Maria Petrus, ha destacat que «des del principi hem trobat en l'APB el suport econòmic i professional necessari per realitzar la investigació». Per la seva banda, el professor de Geografia Física de la UIB Cels Garcia ha apuntat que «estam molt satisfets perquè aquesta exposició és el fruit de nou anys de treball d’investigació».

L’exposició ja ha recorregut tant els ports de Palma i Alcúdia com la Fundació Hospital Illa del Rei de Maó. A més, està previst que entre el 4 i el 30 de setembre s’instal·li a l’Estació Marítima de la Savina. 

Data de publicació: 04/08/2017