Escoltar

Edicions UIB i el Consell de Mallorca presenten El crèdit i el sistema financer del Regne de Mallorca (segles XIV-XV), coordinat pel professor Pau Cateura

Dia: dilluns, 15 de juny de 2009
Hora: 20 h
Lloc: Centre de Cultura de la Misericòrdia,
plaça de l’Hospital, 4, Palma

Dia: dilluns, 15 de juny de 2009
Hora: 20 h
Lloc: Centre de Cultura de la Misericòrdia,
plaça de l’Hospital, 4, Palma

Edicions UIB i el Consell de Mallorca presenten el llibre El crèdit i el sistema financer del Regne de Mallorca (segles XIV-XV), coordinat pel professor de la UIB Pau Cateura.

Hi intervindran:
- el senyor Maties Garcies, director insular de Cultura del Consell de Mallorca;
- el doctor Pau Cateura, coordinador del llibre;
- el senyor Ricard Urgell, director de l'Arxiu del Regne de Mallorca;
- el doctor Antoni Bernat, director d’Edicions UIB.

«Els treballs que es presenten al llibre es relacionen amb tres àmbits del crèdit a l’Edat Mitjana: el crèdit municipal i reial, el crèdit a l’àmbit privat i la regulació jurídica del crèdit. Amb aquest recull el grup d’investigació, integrat per professors i professionals experimentats, ofereixen els resultats d’una investigació capdavantera, a recer del projecte d’investigació “El crédito y el sistema financiero del reino de Mallorca (siglos XIV-XV)”.

El crèdit municipal en els segles XIV i XV és objecte dels treballs de Pau Cateura, Antoni Mayol, Ricard Urgell i Jordi Morelló; la Corona i el deute públic és estudiat per Josep F. López Bonet, mentre que les aportacions de la doctora Carmen Fernández i del doctor Ricardo J. Navarro ens desvetllen les característiques jurídiques actuals del deute públic i la seva comparació conceptual amb el deute públic vigent en els segles XIV i XV».

Documents relacionats

Data de publicació: 15/06/2009