Escoltar

ESTALMAT es posa en marxa per estimular el talent matemàtic

Quinze nins i nines d'11 a 13 anys participaran en un programa formatiu de dos anys de durada per millorar les seves capacitats de raonament i resolució de problemes

Dia: dissabte, 1 d'octubre de 2016
Hora: 11 hores
Lloc: Sa Riera, c/ de Miquel dels Sants Oliver, 2, Palma

Tindrà lloc la inauguració a la Universitat de les Illes Balears del programa ESTALMAT. Hi intervindran el Rector de la UIB, doctor Llorenç Huguet; el director general de Política Universitària i Ensenyament Superior, doctor Juan José Montaño; el director general d'Innovació i Comunitat Educativa, senyor Jaume Ribas; el coordinador estatal d'ESTALMAT, doctor Eugenio Hernández; i els coordinadors d'ESTALMAT a les Illes Balears, doctor Gabriel Cardona (UIB) i doctor Daniel Ruiz (SBM-Xeix).

Tot seguit el senyor Josep Lluís Pol impartirà la conferència inaugural, «La màgia de les matemàtiques i les matemàtiques de la màgia».

ESTALMAT

La UIB i la Societat Balear de Matemàtiques (SBM-Xeix) organitzen a les Illes Balears el projecte ESTALMAT, un programa coordinat a l’Estat per la Reial Acadèmia de Ciències Exactes, Físiques i Naturals que té com a objectiu la detecció i l’estímul del talent matemàtic en nins i nines d’11 a 13 anys.

Els quinze infants que han aconseguit superar les proves de selecció prendran part en un programa formatiu de dos anys de durada que, mitjançant una metodologia d’aprenentatge actiu i lúdic, els permetrà millorar la seva capacitat de raonament i de resolució de problemes.

El curs d’ESTALMAT es va iniciar el cap de setmana passat, amb una estada a la casa de colònies de s'Olivaret, a Alaró, en què els infants varen poder gaudir d'activitats lúdiques i matemàtiques.

Notícies relacionades

Data de l'esdeveniment: 01/10/2016

Data de publicació: 29/09/2016