Escoltar

Dones que inspiren: Conferència de Laura Borràs

La consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya impartirà la conferència «Fer de la cultura vida!»

Dia: dimecres, 30 de gener de 2019
Hora: 19 hores
Lloc: sala d’actes de Ca n’Oleo. Carrer de l'Almudaina, 4. Palma 

Activitat gratuïta.

La realitat contemporània requereix una reflexió complexa, un pensament contrastat des de múltiples vessants. Parlar del present no sempre és fàcil. Per aquest motiu, hem pensat en dones que amb la seva tasca diària en diversos àmbits científics o humanístics escriuen part de la història i conviden a la reflexió sobre la societat, els canvis culturals, l’ètica científica, el periodisme objectiu, els nous marcs literaris, etc.

Cada una de les convidades la presenta una professora de la UIB o una dona del mateix àmbit del coneixement. En acabar l'exposició de la ponent, convidam el públic assistent a participar en un diàleg obert sobre els temes de què s’haurà parlat.

Organització: Institut Balear de la Dona, Consell Social i Vicerectorat de Projecció Cultural, Universitat Oberta i Seus Universitàries (Servei d’Activitats Culturals) de la UIB. 

30 de gener de 2019

Fer de la cultura vida! 

Laura Borràs (Barcelona, 1970), és especialista en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada i consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya. És llicenciada en Filologia Catalana (1993) i doctora en Filologia Romànica (1997) per la Universitat de Barcelona, amb la tesi «Formes de la follia a l'edat mitjana. Estudi comparat de textos literaris i representacions iconogràfiques». De 2013 a 2018 ha exercit de directora de la Institució de les Lletres Catalanes. Des de 2007 és la directora acadèmica del Màster en Literatura en l'Era Digital de la Universitat de Barcelona. S'ha especialitzat en la difusió de la literatura en entorns digitals, particularment les xarxes 2.0. Va ser guardonada per la seva trajectòria amb la Distinció de Jove Investigador de la Generalitat de Catalunya (2001-2005) i des de l’any 2000 dirigeix el grup de recerca Hermeneia, que estudia les connexions entre els estudis literaris i les tecnologies digitals i està format per professors de diverses universitats europees i americanes.

Ha col·laborat amb diversos mitjans de comunicació: com a columnista del diari Ara; a Els matins de TV3, com a tertuliana (2006-2009) i en una secció de llibres, i a Catalunya Ràdio, a El suplement (2013-2016) i a El matí de Catalunya Ràdio, parlant de llibres (2016-2017). Responsable de la sèrie de vídeos Bits de literatura d'EduCaixa.

El 29 de maig de 2018 fou designada consellera de Cultura pel president de la Generalitat de Catalunya.

Presentació

Caterina Valriu, doctora en Filologia Catalana, Departament de Filologia Catalana i Lingüística General, UIB.

Data de l'esdeveniment: 30/01/2019

Data de publicació: 23/01/2019