Escoltar

Dome Consulting & Solutions i els investigadors de la UIB desenvolupen DomeAndroid: un portal que, a través del mòbil, localitza el viatger i li ofereix tots els serveis turístics disponibles que té al voltant

Un grup d'antics alumnes de la UIB lideren Dome Consulting & Solutions, una de les empreses internacionals basades en l'economia del coneixement més competitives de les Illes

Tal com descriuen els responsables del projecte, "el viatger posseeix una agència de viatges al seu telèfon mòbil" des d'on pot visualitzar els serveis (hotels, transport aeri o marítim) i obtenir informació detallada sobre cada un: horaris, localització, característiques o preus, i gestionar la reserva en el mateix instant.

La nova aplicació, basada en el sistema operatiu Android, utilitza les funcionalitats de geolocalització amb Google Maps, integrada a la plataforma Google, per localitzar la posició del terminal mòbil connectat a Internet i els serveis més propers. Aprofita les noves tecnologies emergents al sector, com ara la navegació a alta velocitat per Internet i els tiquets electrònics, basats en codi de barres 2D, per garantir la seguretat i confidencialitat durant la transacció comercial.

El projecte DomeAndroid, que ja ha iniciat la seva comercialització al mercat, ha estat desenvolupat per Dome Consulting & Solutions, sota la direcció de Manuel Cortés i l'equip d'investigació d'Enginyeria Telemàtica SECOM (Seguretat i Comerç Electrònic) del Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica de la UIB, coordinat, per a aquesta comesa, pel doctor Llorenç Huguet i la senyora Francisca Hinarejos. El projecte està emmarcat en el conveni de col·laboració firmat el mes de febrer de 2009 amb la Universitat de les Illes Balears i la FUEIB i té el suport de la Direcció General de Recerca, Desenvolupament Tecnològic i Innovació de la Conselleria d'Innovació, Interior i Justícia del Govern de les Illes Balears. 

Creada per sis antics alumnes d'informàtica i telemàtica de la UIB, l'empresa Dome Consulting & Solutions està ubicada al ParcBIT i des de la seva constitució, fa ara 10 anys, ha realitzat una decidida aposta per la R+D+I cercant el suport dels grups d'investigació de la Universitat i mantenint-hi una estreta col·laboració. Aquesta empresa té una gran experiència en la participació en projectes nacionals i europeus. Recentment s'ha incorporat a dos grans projectes Avanza I+D, finançats pel Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç: ConTur, per al desenvolupament d'una plataforma per a la gestió intel·ligent de continguts en l'àmbit del turisme, i SemTour, per al desenvolupament de webs semàntics turístics que inclou, a més, l’avaluació de la qualitat dels serveis.

Basada en l'economia del coneixement, l'empresa ha sabut deslliurar-se dels efectes de la crisi i en l'actualitat és una de les empreses internacionals més competitives i innovadores de les Illes Balears. Amb un equip de setanta persones, majoritàriament titulats universitaris per la UIB —i amb una mitjana d'edat de 25 anys—, manté relacions comercials amb França, Itàlia, Portugal, Rússia, República Dominicana, Costa Rica i Mèxic i entre els seus clients hi ha els principals grups turístics, com Globalia, Barceló, Marsans, Tui, Viatges Iberia, Spanair i Acciona, entre d’altres.

Dedicada a oferir la nova generació de solucions tecnològiques (desenvolupament de programes informàtics, assessoria, distribució i explotació de recursos en línia) per a la indústria turística i de viatge, Dome Consulting & Solutions ha demostrat una gran capacitat per captar projectes regionals, nacionals i europeus i integrar-s’hi, cosa que l’ha fet creditora d'interessants ofertes per instal·lar-se en parcs i centres tecnològics d'altres comunitats autònomes. Sortosament, atès l'arrelament dels integrants de l'empresa a Mallorca, fins al moment han estat totes refusades. El seu missatge és animar els joves a acabar els estudis i subratllen l'escassetat de titulats universitaris en tecnologies de la informació i comunicació, especialment amb un perfil com a investigadors, de la mateixa forma que destaquen el valor afegit que suposa la innovació per a la rendibilitat de les empreses i per al conjunt del sector turístic de les Illes Balears.

Documents relacionats

Data de publicació: 15/06/2010