Escoltar

Dol per la mort del doctor Raimon Panikkar, doctor honoris causa de la UIB des de l'any 1997

La comunitat universitària i, en nom seu, la Rectora expressen el seu dol per la mort del doctor Raimon Panikkar, investit doctor honoris causa d’aquesta universitat el 25 de juny de 1997.

El professor Panikkar (Barcelona, 1918) es doctorà en Filosofia l’any 1941 per la Universitat Complutense de Madrid, en Ciències l’any 1946 per la mateixa universitat, i l’any 1958 en Teologia per la Universitat Laterana de Roma. El 1946 és ordenat sacerdot.

Va ser professor d’un llarg nombre d’universitats: Madrid, Santander, Cambridge, Harvard, Mont-real, Bangalore, Mysore i la Banaras Hindu University (Benarés). L’any 1972 fou nomenat catedràtic de Filosofia Comparada de la Religió a la Universitat de Califòrnia, a Santa Barbara, de la qual va ser professor emèrit des de 1987.

Raimon Panikkar també va formar part d’un nombrós grup d’entitats internacionals. Fou president de l’ONG Inodep, establerta a París; del Centre for Crosscultural Religious Studies (Califòrnia), de la Sociedad Española de Ciencias de las Religiones (Madrid), de la Sociedad de Estudios Índicos y Orientales (Madrid) i del Centre d’Estudis Interculturals Vivarium (Catalunya). Així mateix, va ser membre de l’Institut International de Philosophie (París), del Tribunal Permanent dels Pobles (Roma) i del Consell Superior d’Investigaciones Científiques, col·laborador de la UNESCO i vicepresident del Teilhard Centre for the Future of Man. L’any 1989 dictà a Edimburg les prestigioses Gifford Lectures, una mena de premi Nobel de filosofia, atorgat en reconeixement a les seves aportacions en aquest camp.

Documents relacionats

Data de publicació: 30/08/2010