Escoltar

Deu estudiants del grau d'Estudis Anglesos de la UIB faran pràctiques de traducció en comissaries de zones turístiques

El Rector de la UIB i la Delegada del Govern han presentat la tercera convocatòria d’un conveni pioner a tot l’Estat 

És el tercer any que la Delegació del Govern a les Illes Balears i la Universitat de les Illes Balears han presentat la convocatòria d’un conveni de cooperació educativa entre la Secretaria d’Estat de Seguretat del Ministeri de l’Interior i la UIB, perquè alumnes del grau d’Estudis Anglesos de la UIB puguin fer pràctiques en dependències de les forces i cossos de seguretat de l’Estat.

Enguany són deu els alumnes que faran les pràctiques, i per primera vegada s’hi afegiran dos estudiants d’intercanvi italians. Cada alumne hi dedicarà 90 hores presencials de l’assignatura de Pràctiques Externes d’Estudis Anglesos, és a dir, 90 hores es dedicaran a donar suport en oficines de les forces i els cossos de seguretat de l’Estat.

Dels deu estudiants, set faran pràctiques a Palma, un a Manacor, un a Palmanova i un a les Platges de Muro. Les funciones d’aquests estudiants són atendre els ciutadans estrangers de llengua anglesa en la transcripció i redacció de textos de denúncies. Informar-los dels terminis de tramitació de les denúncies i del maneig d’aplicacions informàtiques destinades a la gestió de la tramitació d’aquestes denúncies.

Les pràctiques es duran a terme en el segon semestre del curs, que coincideix amb la temporada alta.

El conveni, que es va signar per primera vegada el mes de maig de 2013, té un doble objectiu: millorar l’atenció als turistes que són víctima de delictes, i per altra banda, millorar la formació dels estudiants de la UIB.

A l’acte també hi han assistit, a més del Rector i la Delegada del Govern, el cap superior de la Policia Nacional, Antonio Jarabo; el coronel en cap de la Guàrdia Civil, Jaume Barceló; les professores responsables del conveni i de les pràctiques, Marian Amengual i Joana Salazar; la vicerectora d’Alumnes, Titulats i Ocupabilitat, Margalida Payeras, i tres dels alumnes que faran les pràctiques.  

Data de publicació: 05/04/2017