Escoltar

Cultura a la UIB: tot un projecte de dinamització cultural amb el Consell de Mallorca que ha arribat a uns 4.500 participants

Inauguració del mural de Javier Garló a l’edifici Mateu Orfila i Rotger i lliurament als estudiants d’Edificació de la UIB del premi per l’escultura del 40è aniversari de la Universitat

Data: divendres, 20 de juliol de 2018
Hora: a les 13 hores
Lloc: Son Lledó, campus universitari, Palma 

El senyor Francesc Miralles, conseller executiu de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca; la doctora Joana Maria Seguí, vicerectora de Projecció Cultural, Universitat Oberta i Seus Universitàries; i el doctor Llorenç Huguet, rector de la Universitat de les Illes Balears, han presentat avui el projecte conjunt de dinamització cultural de la Universitat de les Illes Balears amb el Consell de Mallorca.

D’altra banda, el senyor Nicolás Jáudenes ha recollit el premi del Concurs d'idees entre estudiants del grau d'Edificació per dissenyar una escultura pels quaranta anys de la UIB. L’escultura guanyadora es diu Utopia. L’equip guanyador està format pels estudiants: Nicolás Jáudenes, Rafael Llompart, Iván Vela Vicario i Maria López-Bermejo (DEP).

Finalment, a l’edifici Mateu Orfila i Rotger, ha tingut lloc la inauguració del mural Cristatus XL, de l’artista Javier Garló, que s’ha fet amb motiu del 40è aniversari de la UIB, tot plegat, amb el suport del Consell de Mallorca.

Un projecte cultural que toca diferents àmbits, amb la participació de 4.500 participants

La Universitat de les Illes Balears, amb el suport del Consell de Mallorca, ha dut a terme un projecte de dinamització cultural amb la finalitat de donar a conèixer i difondre la cultura pròpia i la cultura científica a través dels resultats de la innovació i la investigació que es genera a la Universitat des d’una vessant propera i entenedora.

Per poder captar les diferents inquietuds, sensibilitats i interessos, l’oferta ha abraçat diversitat d’àmbits de coneixement en formats molt diferents: commemoracions, efemèrides, formació, exposicions, intervencions artístiques, concerts, conferències, representacions teatrals…

Aquest conjunt d’activitats aglutina propostes de serveis, departaments, oficines, o unitats que s’adrecen al Vicerectorat de Projecció Cultural, Universitat Oberta i Seus Universitàries per desenvolupar-les, amb la coordinació del Servei d’Activitats Culturals.

El Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca permet executar aquest projecte cultural, que dividim en tres àmbits:

1. Les activitats per celebrar els quaranta anys de la UIB: des de la celebració de l’acte commemoratiu al Teatre Principal de Palma; el concert de quaranta anys de trajectòria de la Coral UIB; l’exposició Quaranta anys, 40 artistes, XL poetes; un concurs d’escultura amb materials reciclats i sostenibles per als alumnes del grau d’Edificació; la creació d’un mural de Javier Garló al campus (edifici Mateu Orfila i Rotger); un concurs i una exposició d’il·lustració en còmic (la visió dels quaranta anys de la UIB a càrrec de deu il·lustradors, un dels quals és l’estudiant guanyadora del concurs), entre d’altres.

2. Les activitats proposades per l’alumnat i el personal d’administració i serveis de la UIB, com és el cicle Cineclub Universitari, amb pel·lícules que s’han escollit mitjançant votació al Facebook; la creació i el primer concert de l’Orquestra Universitat de les Illes Balears (OUIB), que dirigeix Francesc Amengual Ripoll (1989), amb quinze components, estudiants de la UIB; l’exposició de fotografies Pas_a_pas, amb la participació de dos membres del PAS: Antoni Costa i Manu Llofriu; l’exposició New York faces, amb la participació de Manuel Septiem, professor del Departament d’Economia de l’Empresa; l’exposició Fotciencia 14, amb cinquanta quadres seleccionats entre les 600 imatges presentades en què figuren dos membres de la comunitat universitària: Antoni Costa, PAS de la UIB, amb la fotografia Fenómeno vital, i Jorge P. Rodríguez, professor de la UIB, amb la fotografia El árbol pendular.

3. Les activitats de la programació habitual del Vicerectorat de Projecció Cultural, Universitat Oberta i Seus Universitàries: amb diverses representacions i tallers de teatre, música i cinema. En aquest apartat destaca el cicle Cinema d’Autor, amb la projecció de vuit pel·lícules amb la intervenció de cinc directores i quatre directors (quatre pel·lícules en català); o la realització d’una part de la sèrie Ramon Llull (sèrie d’animació).

En l’àmbit de la formació, s’han dut a terme seminaris, tallers sobre feminisme o infografia, entre d’altres, així com la celebració dels vint anys de la Universitat Oberta per a Majors, amb conferències, una taula rodona i la diada de la UOM.

Data de l'esdeveniment: 20/07/2018

Data de publicació: 19/07/2018