Escoltar

Has fet una estada de mobilitat a la UE? Tens fins al 31 de juliol per sol·licitar un ajut de fins a 600 euros

El termini per sol·licitar les ajudes complementàries per als alumnes universitaris de les Illes Balears que participen en programes de mobilitat dins la Unió Europea s'ha ampliat al 31 de juliol

 

Has fet o fas una estada de mobilitat a algun país de la Unió Europea aquest any acadèmic? Si és així, tens fins al 31 de juliol per sol·licitar un ajut de fins a 600 euros. Pots tramitar-ne la sol·licitud per via telemàtica a través del web del Govern de les Illes Balears.

La convocatòria dels ajuts complementaris per als alumnes de les Illes Balears que participen en programes institucionals de mobilitat per cursar part dels estudis universitaris a qualsevol país de la Unió Europea (UE-28) durant l’any acadèmic 2018-19 es va publicar al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) el passat 18 de juny. Ara s'ha publicat una resolució al BOIB per la qual s'amplia el termini de presentació de sol·licituds fins al 31 de juliol.

L’objectiu d’aquestes ajudes és contribuir a situar la formació dels alumnes universitaris de les Illes Balears a un nivell de qualitat semblant al de la resta de països de la Unió Europea i facilitar la mobilitat d’alumnes entre els diferents centres d’ensenyament superior.

Es tracta de la principal novetat del 2019 inclosa en el programa d’ajuts per a estudiants universitaris de les Illes Balears que s’han de desplaçar fora de l’illa de residència per cursar estudis universitaris a qualsevol país de la UE-28, que enguany compta amb una dotació total de 650.000 euros, 150.000 dels quals es destinen a la convocatòria d’ajudes complementàries per als alumnes de les Illes Balears que participin en programes institucionals de mobilitat per cursar part dels estudis universitaris a qualsevol país de la Unió Europea.

La dotació de les ajudes és, com a màxim, de 600 euros i són compatibles amb altres de destinades a programes institucionals de mobilitat per a alumnes universitaris i amb les concedides en el marc del programa estatal de beques i ajudes a l’estudi per a l’any acadèmic 2018-19.

Atesos l’interès i l’acceptació de les ajudes per a estudiants universitaris en anys anteriors, es considera estratègic començar una línia específica d’ajudes de mobilitat nacional i internacional durant l’any acadèmic 2018-19.

Mobilitat a l'Euroregió Pirineus Mediterrània

A més, aquesta convocatòria inclou una modalitat específica mitjançant la qual s’ofereixen 20 ajudes de mobilitat a l’Euroregió Pirineus Mediterrània, en la qual s’estableixen com a àrees prioritàries les temàtiques considerades estratègiques per a l’Eurocampus, que són les següents: plataformes tecnològiques relacionades amb la salut, agroalimentació, biotecnologia i turisme.

L’Euroregió Pirineus Mediterrània, creada el 29 d’octubre de 2004, és un projecte de cooperació política entre les Illes Balears, Catalunya i Occitània amb l’objectiu de crear al nord-oest de la Mediterrània un pol de desenvolupament sostenible basat en la innovació i la integració social i econòmica del territori i contribuir a la construcció d’una Europa unida, solidària i propera als ciutadans.

Per a més informació, pots consultar el BOIB de 18 de juny de 2019 i la pàgina web http://www.caib.es/govern/sac/fitxa.do?codi=3345491&coduo=203&lang=ca.

Data de l'esdeveniment: 31/07/2019

Data de publicació: 21/06/2019