Escoltar

Conveni de col·laboració amb la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació

El Rector de la Universitat de les Illes Balears, doctor Llorenç Huguet, i la Consellera de Serveis Socials i Cooperació, senyora Fina Santiago, han signat un conveni de col·laboració que farà possible el finançament de beques a estudiants, formació del professorat i projectes de cooperació universitària al desenvolupament. El conveni manté el compromís d'ambdues institucions en relació amb la cooperació al desenvolupament.

La Consellera Fina Santiago i el Rector de la UIB, Llorenç Huguet, han destacat la satisfacció de continuar amb aquesta línia de col·laboració que ja s'ha convertit en tradició, ha apuntat el Rector, i ha generat a la universitat una xarxa de persones sensibilitzades i motivades en accions de cooperació. La Consellera Fina Santiago ha apuntat que aquest conveni permet arribar a la gent jove que pensi en la possibilitat que, treballant des d'aquí i des d'altres països, poden millorar la situació de moltes persones.

Amb aquest conveni, la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació finançarà amb 150.000 euros diverses actuacions en matèria de cooperació al desenvolupament que durà a terme la UIB, a través de l'Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat.

Destaquen, entre altres, un programa de beques perquè els alumnes de la Universitat de les Illes Balears facin pràctiques en països empobrits i en el marc de la cooperació universitària al desenvolupament; cursos i programes de formació en cooperació al desenvolupament destinats tant a l'alumnat com a personal docent de la Universitat i públic en general, i la convocatòria d'ajuts per dur a terme projectes de cooperació universitària al desenvolupament generats per equips de la Universitat de les Illes Balears.

També es preveuen accions dirigides a la comunitat universitària (professorat, personal d'administració i serveis i alumnat) de la UIB i a la població en general en matèria de sensibilització i voluntariat universitari en cooperació i accions que dugui a terme el Centre de Documentació en Cooperació al Desenvolupament de la UIB. 

Data de publicació: 07/10/2016