Escoltar

Comencen les obres d'ampliació del Centre de Tecnologies de la Informació, CTI, al campus de la UIB

La setmana que ve començaran les obres d’ampliació de l’edifici del Centre de Tecnologies de la Informació al campus de la UIB, un projecte dels arquitectes Ignaci Salas i Gabriel Sastre, els quals varen guanyar el concurs d’assistència tècnica per a la redacció del projecte d’ampliació que va sortir a licitació l’any 2006. La posada en funcionament està prevista per a l’inici del curs 2010-2011.

L’edifici projectat tindrà una superfície de 900,40 m2 distribuïts en tres plantes, i estarà adossat a l'edifici actual. Està dotat de vuit despatxos amb una capacitat aproximada per a 20 persones, una sala per a cursos, sales de reunions, de comunicacions, de control, de correcció, tres tallers i un magatzem.

El cost total, incloent la construcció i l’equipament, és aproximadament de dos milions d’euros, que finanç el Govern de les Illess Balears. L’adjudicació de les obres s’ha atorgat a l’empresa Proyectos SIC Baleares, SL.

Des del punt de vista arquitectònic, l’edifici neix de les condicions existents quant a situació, accés, connexions, volumetria i distribució. L’entorn en què se situa el projecte és l’espai públic entre dos edificis: un de grans dimensions que és l’edifici Anselm Turmeda, en forma d’L i de proporcions allargades, i l’altre, més petit i de forma cúbica, que alberga el CTI, al qual es connecta el nou projecte. Ambdós edificis estan actualment units per una passerel·la.

La intervenció que es proposa ara vol evitar que el nou edifici es vegi com una peça afegida al que ja existeix. Per aquest motiu s’ha projectat de manera que s’adhereix al que ja hi ha i sembla així que forma part del conjunt.

Actualment no existeix un nucli de comunicació que articuli la relació entre les plantes del CTI, per això es crearà un gran vestíbul vertical que unificarà totes les plantes de l’edifici, i ajudarà a l’orientació interior de l’usuari dins el conjunt edificat, a través del qual discorrerà la nova escala des de la planta baixa a la planta superior.

La façana de l’edifici nou està pensada per aprofitar les fonts d’energies naturals, mitjançant un sistema de mur cortina que ventila l’interior de l’edifici quan els corrents són favorables, i al mateix temps aportarà llum natural, mentre que quan la radiació solar és excessiva es protegirà mitjançant una gelosia de xapa microperforada plegada de lames orientables. L’edifici també permet el reaprofitament de l’aigua de pluja.

El projecte preveu que l’edifici pugui créixer de manera vertical sobre les sales de cursos i de reunions, situades a la planta baixa, o fins i tot de manera horitzontal ocupant així el jardí annex.

Documents relacionats

Data de publicació: 03/12/2009