Escoltar

Com s'organitzen les cèl·lules per formar teixits? Workshop a l'IFISC: "Mechanics of large molecular assemblies: from single molecules to cell shape"

Dia: dijous, 8 d’abril de 2010
Hora: 11.30 h
Lloc: sala d’actes de Son Lledó,
campus universitari, Palma

L’Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos (IFISC) juntament amb l’Institut Max Planck for the Physics of Complex Systems (Dresden) i l’Institut Max Planck of Molecular Cell Biology and Genetics (Dresden) organitzen el workshopMechanics of large molecular assemblies: from single molecules to cell shape”Aquest workshop interdisciplinari en el qual participen biofísics i biòlegs pretén respondre la pregunta com les cèl·lules s'organitzen per formar teixits? des de diverses perspectives. D'una banda, la biologia molecular de la cèl·lula proporciona una informació molt important sobre els processos bàsics relacionats amb la vida de la cèl·lula i la seva organització. D'altra banda, la biologia del desenvolupament i la genètica situa aquestes funcions en el context del desenvolupament dels teixits en diferents organismes. La física interdisciplinària i de sistemes complexos permet quantificar aquestes funcions i mirar el problema des d'una perspectiva més sistèmica, i dóna lloc, juntament amb l'evidència experimental, a la visió de la biologia de sistemes, fet que condueix a una visió fortament interdisciplinària del problema. Una vegada que la ciència comprengui com funcionen els sistemes de control cel·lular, es podrà disposar de diagnòstics primerencs de malalties que en el moment present són incurables, amb l'objectiu de desenvolupar teràpies més efectives per al seu tractament.

Aquest workshop organitzat per Manuel Matías, investigador de l’IFISC (CSIC-UIB), se celebrarà entre els dies 8 i 10 d’abril i comptarà amb la participació d’investigadors com: Anthony Hyman, director del MPI-CBG, Dresden, Jacques Prost, director de l’École Supérieure de Physique et de Chimie Industrielles (París) entre d’altres. La primera jornada tindrà lloc el dia 8 d’abril a la sala d’actes de Son Lledó (les conferències estan obertes a tota la comunitat universitària). El workshop continuarà fins al dia 11 a l’hotel Monnàber Nou.

  • Programa a la UIB
10.10-10.10 Benvinguda

10.10-10.30

Presentació a càrrec d’Emilio Hernández-García (subdirector de l’IFISC)

10.30-11.30

Jacques Prost (EPSCI, París). Constructing tools for describing tissue dynamics

11.30-12

Pausa i cafè

12-13.00

Anthony Hyman (MPI-CBG, Dresden). Cell division in C. elegans embryos

13-13.15

Stephan Grill (MPI-CBG/MPI-PKS, Dresden). Presentation of the Lab activities

13.15-13.30

Ewa Paluch (MPI-CBG, Dresden) Presentation of the Lab activities

 

Data de l'esdeveniment: 08/04/2010

Data de publicació: 31/03/2010