Escoltar

Com podem vèncer els bacteris? 8th Workshop Professor V. J. Benedí: Mechanisms of Antimicrobial Resistance. A Practical Approach

Aquesta edició se centra en el bacteri Pseudomonas aeruginosa, un dels patògens intrahospitalaris més frequent i el principal responsable d’infeccions respiratòries cròniques

Inauguració
Dia: diumenge, 20 de juny de 2010
Hora: 18 hores
Lloc: Hotel Isla de Mallorca,
c/ Alférez Cerdà, 7, Palma

El doctor Sebastià Albertí, professor del Departament de Biologia i director dels Serveis Cientificotècnics de la Universitat de les Illes Balears, presentarà i inaugurarà el 8è Workshop Professor V. J. Benedí: Mechanisms of Antimicrobial Resistance. A Practical Approach. Tot seguit, el doctor Rafael Cantón, cap del Servei de Microbiologia de l’Hospital Ramón y Cajal, impartirà la conferència inaugural, “Implicacions dels nivells baixos de resistència als antibiòtics en el tractament i progrés clínic de les infeccions bacterianes”.

8th Workshop Professor V. J. Benedí
Dies: del 21 al 25 de juny de 2010
Lloc: aula de seminaris de l’edifici científicotècnic (conferències)
i DEMOLAB, edifici Mateu Orfila i Rotger, campus universitari, Palma

La Universitat de les Illes Balears acull el 8è Workshop Professor V. J. Benedí, que organitza de manera biennal el Departament de Biologia de la UIB. L’augment de la resistència dels bacteris patògens als antibiòtics és un dels majors problemes de salut en l’actualitat, per això en aquests workshops s’estudien quins són els mecanismes de resistència als antibiòtics dels bacteris i com es disseminen. A l’edició d’enguay, el focus d’estudi és el Pseudomonas aeruginosa, un dels patògens bacterians intrahospitalaris més freqüent i el principal responsable d’infeccions respiratòries cròniques.

Aquest és un dels workshops dedicats a l’estudi dels mecanismes de resistència als antibiòtics més antics i de més prestigi de la Unió Europea. En cada edició hi participa un grup reduït d’investigadors de tot el món que prèviament han superat un procés de selecció. Durant una setmana, els participants rebran conferències i tallers pràctics impartits per experts que exposaran els darrers avenços i investigacions en el camp de les resistències als antibiòtics.

El vuitè Workshop Professor V. J. Benedí: Mechanisms of Antimicrobial Resistance. A Practical Approach l’organitzen el Departament de Biologia de la UIB, la Societat Espanyola de Malalties Infeccioses i Microbiologia Clínica i l’European Society of Clinical Microbiology and Infectious Diseases, amb el suport de l’American Society for Microbiology.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 20/06/2010

Data de publicació: 18/06/2010