Escoltar

Cinc membres de la UIB faran un voluntariat als camps de persones refugiades de Grècia

Quatre alumnes i una membre del PAS de la UIB han estat seleccionats per participar en un programa de voluntariat internacional amb població refugiada a Grècia. Aquestes cinc persones durant quatre setmanes donaran suport a la Fundació ACSAR, en el marc del projecte UNINTEGRA, un programa socioeducatiu de suport emocional establert a Atenes.

Mitjançant el programa de voluntariat internacional Estades Solidàries, que impulsa l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat (OCDS) de la UIB en col·laboració amb la Direcció General de Cooperació, cada any s’ofereix la possibilitat a tota la comunitat universitària: alumnat, PAS i també per primera vegada PDI, de realitzar un voluntariat internacional col·laborant amb alguna de les entitats que hi participen i les seves contraparts sòcies en diferents parts del món i en diferents àmbits.

Voluntariat internacional amb població refugiada: Grècia i el camp de refugiats i refugiades sahrauís 

Aquest 2018 ha estat la primera vegada que s’ha obert un programa específic en l’àmbit de la població refugiada a Europa. A més d’aquest programa, també s’ha recuperat el que ja s’havia ofert en anteriors edicions amb població refugiada sahrauí. En aquest cas, dues alumnes i un membre del PAS durant el mes de desembre es desplaçaran als campaments d’Algèria per desenvolupar-hi el seu voluntariat de la mà de l’Associació d’Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears (AAPSIB). Totes les persones seleccionades obtenen un ajut econòmic i una assegurança sanitària en viatge.

Per a les persones que desitgin participar-hi durant el període de Nadal, el tercer termini d’Estades Solidàries (curs acadèmic 2017-18) s’obrirà del 24 de setembre fins al 15 d'octubre de 2018. Així mateix, a principi del proper curs acadèmic s’obrirà la nova convocatòria, en què s’oferiran tots els programes de voluntariat per als diferents períodes de 2019 (Setmana Santa, estiu i Nadal). 

Data de publicació: 13/07/2018