Escoltar

Ciència i Salut: Què fa la recerca a les Balears per la teva salut?

El IUNICS (UIB-CAIB) i el CaixaFòrum Palma organitza un cicle de conferències per donar a conèixer l’estat de la recerca sobre la litiasi renal, les malalties cardiovasculars, els trastorns depressius i el càncer 

Dia: els dimecres 6, 13, 20 i 27 de novembre de 2013
Hora: 19.30 hores
Lloc: CaixaFòrum Palma,
plaça de Weyler, 3, Palma

L’Institut Universitari d’Investigació en Ciències de la Salut (IUNICS, UIB-CAIB) i el CaixaForum Palma organitzen la primera edició del cicle de conferències Ciència i Salut: Què fa la recerca a les Balears per la teva salut?, que tindrà lloc els dimecres 6, 13, 20 i 27 de novembre al CaixaFòrum Palma.

Al llarg de quatre sessions, el cicle fa un recorregut per l’estat de la recerca que es fa a les Illes Balears sobre patologies com la litiasi renal, les malalties cardiovasculars, els trastorns depressius i el càncer.

En cada sessió es farà una introducció als coneixements actuals sobre cada patologia, fent un repàs del que se sap avui dia sobre l’epidemiologia, el diagnòstic i el tractament disponibles, i es presentaran les investigacions desenvolupades avui dia a les Balears, de manera que es pugui conèixer de prop quins grups de recerca existeixen i amb quins objectius hi estan treballant.

Les sessions posaran un èmfasi especial en el punt de vista del malalt afectat, intentant aprofundir, amb l’ajuda del públic, en quins són els problemes que afronten les persones entorn del maneig de la malaltia, les complicacions que poden sorgir, quines són les mancances assistencials i quins haurien de ser els objectius de la recerca des del coneixement de tot plegat.

El cicle coordinen i moderen el doctor Fèlix Grases, director del IUNICS (UIB-CAIB) i el doctor Miquel Roca, coordinador de l’àrea de Neurociència del IUNICS (UIB-CAIB).

Programa:

- Dimecres 6 de novembre:

«Pedres als ronyons: què en sabem i què s’ha de fer», a càrrec del doctor Antonio Conte, del Servei d’Urologia de la Policlínica Miramar, i del doctor Fèlix Grases, director del IUNICS (UIB-CAIB).

- Dimecres 13 de novembre:

«Dieta mediterrània i prevenció de malalties cardiovasculars», a càrrec del doctor Miquel Fiol, del Servei de Medicina Intensiva de l’Hospital Universitari Son Espases, i del senyor Manuel Muñino, del Col·legi de Dietistes i Nutricionistes de les Illes Balears.

- Dimecres 20 de novembre:

«Trastorns depressius i salut física», a càrrec del doctor Mauro García-Toro,
responsable del grup de Depressió del IUNICS, i la doctora Margalida Gili, investigadora del grup de Trastorns Mentals d’Alta Prevalença a Atenció Primària del IUNICS.

- Dimecres 27 de novembre:

«La importància de la prevenció en càncer», a càrrec de la doctora Isabel Bover, del Servei d’Oncologia de l’Hospital Son Llàtzer, i la doctora Pilar Roca, responsable del grup multidisciplinari d’Oncologia Traslacional del IUNICS. 

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 06/11/2013

Data de publicació: 05/11/2013